> > Bouwwerk: Kantoor Cepezed en Wubbe

Kantoor Cepezed en Wubbe

Locatie:

Phoenixstraat 60, Centrum, Delft

Coördinaten:

52°00'45'' N, 4°21'11'' O

Architect(en):

Architectenbureau('s):

architectenbureau cepezed

Start ontwerp - Oplevering:

1989 - 1998

Typologie:

Kantoren

Opdrachtgever:

Cepezed

Constructeur:

ECCS

Hoofdaannemer:

Bouwteam GC

Brutovloeroppervlak:

1.390 m²

Inhoud:

3.822 m³

Bouwkosten:

1,3 miljoen euro

Literatuur:

Detail in Architectuur - 1999-11, Stedenbouw - 1999-10, Architectuur in Nederland, Jaarboek 2000 - 2001

Dit kantoor huisvest reclamebureau Wubbe en in het verleden ook het architectenbureau Cepezed. Het gebouw heeft een transparante gevel. Voor deze glazen gevel zijn aan een staalconstructie glazen panelen bevestigd met daarop de bedrijfsnamen van de ondernemingen. Deze panelen zorgen onder andere voor extra geluidsisolatie, het gebouw ligt aan een drukke weg en spoorlijn. Daarnaast zorgen de panelen voor zonwering. Door het scherm kunnen de pui van de kantoorruimte erachter een groot gedeelte van het jaar geopend worden.

Aan de linkerzijde van de gevel zit de lift, die een glazen schacht heeft. De lift maakt onderdeel uit van de "servicezone" aan de linkerzijde van het pand.

In dit gebouw is de IDES-vloer toegepast, een door Cepezed ontwikkelde vloer die bestaat uit gevouwen stalen bakjes met aan de bovenzijde een afwerking van anhydriet. Voordelen van deze vloer zijn een beperkte hoogte (leidingen kunnen in de vloer weggewerkt worden) en de hi-tech uitstraling. Nadelen zijn de arbeidsintensieve en ambachtelijke uitvoering. De vloer is niet in andere projecten toegepast, omdat deze niet voldoet aan nieuwe brandveiligheidseisen.

Cepezed kreeg voor het ontwerp van dit kantoorgebouw de Corus Colorcoat Building Award 2000.

Bekijk in de buurt

© Architectuur.ORG - 1999 - 2017 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook