> > Bouwwerk: Cinemec

Cinemec

Locatie:

Laan der Verenigde Naties 150, Heestereng, Ede

Coördinaten:

52°00'56'' N, 5°38'54'' O

Architect(en):

Chris de Weijer

Architectenbureau('s):

DP6 architectuurstudio

Start ontwerp - Oplevering:

1997 - 2003

Typologie:

Cultuur - Bioscopen

Opdrachtgever:

Cinemec, Taxon Groep

Constructeur:

ABT Delft/Velp

Hoofdaannemer:

Welling Didam, Nelissen van Gerwen

Brutovloeroppervlak:

7.500 m²

Dit gebouw in de geluidswal langs de snelweg A12 aan de zuidrand van Ede bevat een infotainment centre en een bioscoop. Rond het infotainment center zijn acht bioscoopzalen met in totaal 1200 plaatsen gegroepeerd. De rode bioscoopzalen steken uit de aarden wal. Het gebouw heeft een glazen gevel aan de stadszijde, waarin de entree is opgenomen. Boven het infotainment centre bevindt zich de projectieruimte voor de bioscoopzalen.

In 2009 is het entertainmentcentrum uitgebreid met een parkeergarage met 430 plaatsen in de geluidswal van de A12.

Bekijk in de buurt

© Architectuur.ORG - 1999 - 2017 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook