> > Bouwwerk: De Vrieze Paviljoen Boijmans van Beuningen

De Vrieze Paviljoen Boijmans van Beuningen

Locatie:

Mathenesserlaan 18-20, Museumpark, Rotterdam

Coördinaten:

51°54'49'' N, 4°28'22'' O

Architect(en):

Hubert-Jan Henket

Architectenbureau('s):

Hubert-Jan Henket architecten

Start ontwerp - Oplevering:

1988 - 1991

Typologie:

Cultuur - Musea

Opdrachtgever:

Gemeente Rotterdam, Museum Boijmans-van Beuningen

Constructeur:

ABT Arnhem

Hoofdaannemer:

BAM

Brutovloeroppervlak:

1.015 m²

Bouwkosten:

1,5 miljoen euro

Literatuur:

Architectuur im Mederland - Jaarboek 1991-1992, De Architect - 1991-4

Het door Henket ontworpen paviljoen is gebouwd aan de zuidzijde van het bestaande museum uit 1935 van Van der Steur. Het ligt in het verlengde van de 250 meter lange vijver van de museumtuin.

Het paviljoen heeft twee lagen, een gesloten souterrain en een expositiezaal van 500 vierkante meter op begane grondniveau. De verdieping op het souterrain is uitgevoerd in staal en glas. Zonlicht wordt geweerd door een luifel met een overstek van vier meter.

Bekijk in de buurt

© Architectuur.ORG - 1999 - 2017 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook