> > Bouwwerk: Herinrichting Rijksmuseum Catharijneconvent

Herinrichting Rijksmuseum Catharijneconvent

Locatie:

Lange Nieuwstraat, Nieuwe Gracht 63, Museumkwartier, Utrecht

Coördinaten:

52°05'15'' N, 5°07'27'' O

Architect(en):

Hubert-Jan Henket

Architectenbureau('s):

Hubert-Jan Henket architecten

Start ontwerp - Oplevering:

1996 - 2000

Typologie:

Cultuur - Musea

Opdrachtgever:

Gemeente Utrecht, Dienst Stadsbeheer

Constructeur:

ABT

Hoofdaannemer:

Jurriëns Bouw

Bouwkosten:

32 miljoen euro

Literatuur:

De Architect - 2000-11

De herinrichting van het Rijksmuseum Catharijneconvent bestaat uit vier elementen: het verplaatsen van de ingang van het museum aan de Nieuwegracht 63 naar de achterkant van dit pand, een nieuw centraal trappenhuis, een nieuwe loopbrug in het Pandhof en de uitbreiding en inrichting van het restaurant.

De loopbrug in het Pandhof begeleidt de nieuwe openbare route van de Lange Nieuwstraat naar de Nieuwegracht langs de nieuwe entree. Door de loopbrug zijn de beide uiteinden van het U-vormige voormalige klooster met elkaar verbonden.

Bekijk in de buurt

© Architectuur.ORG - 1999 - 2017 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook