> > Bouwwerk: Uitbreiding Vanderveen Warenhuis

Uitbreiding Vanderveen Warenhuis

Locatie:

Koopmansplein, Centrum, Assen

Coördinaten:

52°59'41'' N, 6°33'37'' O

Architect(en):

Herman Hertzberger

Architectenbureau('s):

Architectuurstudio Hertzberger

Start ontwerp - Oplevering:

1993 - 1998

Typologie:

Winkelcentra

Opdrachtgever:

Warenhuis Vanderveen

Constructeur:

Ingenieursbureau Wassenaar

Hoofdaannemer:

Vosbouw

Brutovloeroppervlak:

600 m²

Literatuur:

De Architect - 1999-1

Het Vanderveen Warenhuis, dat een aantal winkels in verschillende panden huisvest, is naar ontwerp van Hertzberger uitgebreid. De panden kregen een zes meter brede nieuwbouw aan het Koopmansplein. Daarnaast kraagt het restaurant op de bovenste verdieping uit boven een bestaand pand. Dit gedeelte hangt aan de vijf stalen liggers die boven het dak uitsteken. Oud en nieuw worden gescheiden door een 1,5 meter brede vide.

Bijzonder element in dit project is de volledig glazen gevel op de begane grond. De glasplaten van de gevels worden gesteund door gelamineerd glazen stijlen.

Bekijk in de buurt

© Architectuur.ORG - 1999 - 2017 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook