> > Bouwwerk: Uitbreiding en renovatie Orpheus

Uitbreiding en renovatie Orpheus

Locatie:

Churchillplein 1, Centrum, Apeldoorn

Coördinaten:

52°13'11'' N, 5°57'8'' O

Architect(en):

Herman Hertzberger

Architectenbureau('s):

Architectuurstudio Hertzberger

Start ontwerp - Oplevering:

1999 - 2004

Typologie:

Cultuur - Podia

Opdrachtgever:

Gemeente Apeldoorn

Brutovloeroppervlak:

25.000 m²

Literatuur:

Theaters, Arthur Wortmann, 010, 2005

De door Bijvoet en Holt ontworpen schouwburg uit 1963 is uitgebreid met een nieuwe theater- en concertzaal met 1.300 plaatsen. Ook werden een nieuwe foyer en ondergrondse parkeergarage toegevoegd.

Bijzonder is de asymmetrische opbouw van de balkons in de nieuwe zaal. De twee kleine zalen met respectievelijk 720 en 200 plaatsen zijn gerenoveerd.

Bekijk in de buurt

© Architectuur.ORG - 1999 - 2017 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook