> > Bouwwerk: Kantoor Het Oosten

Kantoor Het Oosten

Locatie:

Sarphatistraat 410, Centrum, Amsterdam

Coördinaten:

52°21'44'' N, 4°55'01'' O

Architect(en):

Steven Holl

Start ontwerp - Oplevering:

1998 - 2000

Typologie:

Kantoren

Opdrachtgever:

Woningbouwvereniging Het Oosten

Constructeur:

Ingenieursgroep van Rossum

Hoofdaannemer:

VOF Van Eesteren, Koninklijke Woudenberg

Brutovloeroppervlak:

5.300 m²

Literatuur:

Architectuur in Nederland, Jaarboek 1999-2000, De Architect - 2000-7/8, Detail in Architectuur - 2001-9, De Volkskrant - 1-11-2000

Het gebouw voor Woningbouwvereniging Het Oosten bestaat uit een verbouwing van een bestaand pand uit 1889 door Rappange & Partners en de door Holl ontworpen uitbreiding aan het water.

Het rechthoekige paviljoen heeft een gevelbekleding van geperforeerde koperen platen. In de gevel zijn verschillende rechthoekige openingen. Vijf jaar na oplevering is de groene kleur is op sommige plaatsen van de geoxideerde koperplaten verdwenen. Inspiratiebron voor de geperforeerde schermen is de "Menger Sponge". De 8 meter hoge ruimte van het paviljoen doet dienst als kantine en vergaderruimte.

Bekijk in de buurt

© Architectuur.ORG - 1999 - 2017 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook