> > Bouwwerk: Botanisch Laboratorium

Botanisch Laboratorium

Locatie:

Aboretumlaan 4, Oost, Wageningen

Coördinaten:

51°58'7'' N, 5°40'32'' O

Architect(en):

Erick van Egeraat, Chris de Weijer

Architectenbureau('s):

Mecanoo architecten

Start ontwerp - Oplevering:

1986 - 1992

Typologie:

Onderwijs - Universitair en Hoger onderwijs

Opdrachtgever:

Rijksgebouwendienst, Directie Oost

Constructeur:

ABT Delft

Hoofdaannemer:

Van Wijnen Oost, Hegeman Nijverdal

Brutovloeroppervlak:

5.375 m²

Literatuur:

Architectuur in Nederland, Jaarboek 1991-1992

Mecanoo ontwierp het masterplan voor dit botaniecomplex, dat in 1932 - 35 onder supervisie van G.C. Bremer werd gerealiseerd. Het complex is heringedeeld en er is een nieuwe bibliotheek en een laboratoriumgebouw toegevoegd.

Het eerste ligt aan de Aboretumlaan en heeft een rechthoekig vorm met houten gevels in een uitstekend aluminium kader. Het laboratoriumgebouw aan de parkzijde is een langgerekte, lichtgebogen vleugel van drie lagen. Aan beide einden heeft het open noodtrappenhuizen met luifels.

Bekijk in de buurt

© Architectuur.ORG - 1999 - 2017 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook