> > Bouwwerk: Openbare Scholengemeenschap Bataafse Kamp

Openbare Scholengemeenschap Bataafse Kamp

Locatie:

Sloetsweg 155, Noord, Hengelo

Coördinaten:

52°16'26'' N, 6°47'57'' O

Architect(en):

Henk Döll

Architectenbureau('s):

Mecanoo architecten

Start ontwerp - Oplevering:

1997 - 2001

Typologie:

Onderwijs - Middelbare scholen

Opdrachtgever:

Gemeente Hengelo

Constructeur:

ABT Delft/Velp

Hoofdaannemer:

Van Wijnen

Brutovloeroppervlak:

11.100 m²

De nieuwbouw voor de Bataafse Kamp ligt aan het park "Tichelwerk". Het langwerpige gebouw heeft een hellend dak zodat het volume een laag hoog is aan de Sloetsweg en vier lagen hoog aan het park. Dit zorgt er voor dat de school aansluit op het schaalniveau van de vrijstaande woningen aan deze weg. Het gebouw is verbonden met de bestaande Montessori school van de scholengemeenschap. De aula en sporthal liggen aan de lage kant van het gebouw.

Het grote hellende dak is uitgevoerd als mos sedum dak. De gevel aan het park heeft horizontale raamstroken en is in twee delen verdeeld door een sprong in het midden, waarbij voor het ene gedeelte hout is gebruikt en voor het andere baksteen.

Bekijk in de buurt

© Architectuur.ORG - 1999 - 2017 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook