> > Bouwwerk: RVU-gebouw

RVU-gebouw

Locatie:

Sumatralaan, Mediapark, Hilversum

Coördinaten:

52°14'04'' N, 5°10'07'' O

Architect(en):

Winy Maas, Jacob J. van Rijs, Nathalie A. de Vries

Architectenbureau('s):

MVRDV

Start ontwerp - Oplevering:

1994 - 1997

Typologie:

Media

Opdrachtgever:

RVU

Constructeur:

Pieters Bouwtechniek

Hoofdaannemer:

Hein Schilder Bouw

Brutovloeroppervlak:

1.500 m²

Literatuur:

Architectuur in Nederland, Jaarboek 1997-1998, De Architect - 1998-3

Uit het geaccidenteerde terrein van het Mediapark steekt het Corten stalen gebouw van de RVU. De afmetingen van het doosvormige gebouw zijn 76,15 bij 15,8 meter.

Het gebouw wordt doorsneden door een voetpad die via een trap onder het gebouw uit komt. Aan dit pad ligt de entree van het gebouw. Onder het gebouw is een tuin met verlichting tussen lavastenen gerealiseerd.

De productieruimte zitten in het midden van het langwerpige gebouw, bij de entree. De studio's zijn onder de grond gerealiseerd. De directie kijkt door een verdiepingshoge glazen pui uit op de naburige, ook door MVRDV ontworpen, Villa VPRO.

Bekijk in de buurt

© Architectuur.ORG - 1999 - 2017 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook