> > Bouwwerk: Politiepost

Politiepost

Locatie:

Bivak 1, Haven, Almere

Coördinaten:

52°20'7'' N, 5°13'3'' O

Architect(en):

Rem (Remment) Lucas Koolhaas, Jeroen Thomas, Arjan Karssenberg

Architectenbureau('s):

Office for Metropolitan Architecture

Start ontwerp - Oplevering:

1985

Typologie:

Overheid - Overig

Opdrachtgever:

SVG Almere, Politie Almere

Brutovloeroppervlak:

2.600 m²

Bouwkosten:

0,64 miljoen euro

Literatuur:

De Architect - 1986-7/8

Het politiestation van Almere-Haven bestaat uit een laagbouw met een strookvormige organisatie. De publieksroute en dienstroute liggen parallel aan elkaar. De entree steekt uit de bakstenen wand. In het midden ligt een patio met binnentuin. Hier staat een zwarte marmeren sculptuur van kunstenaar Han Goan Lim. De twee teams van de politie kregen ieder ruimten aan respectievelijk de west- en oostzijde van deze patio.

Aan de buitenzijde is deze organisatiestructuur te herkennen aan de 2 blokjes die aan weerszijden van de patio boven de begane grond uitsteken.

Het gebouw heeft in geglazuurde baksteen uitgevoerde gevels in de kleuren blauw, groen, wit en zwart. Op de blauwe voorgevel staan de letters POLITIE.

Dit is het eerste gebouw van OMA dat werd voltooid. Sinds 2019 is het gebouw een gemeentelijk monument.

Bekijk in de buurt

© Architectuur.ORG - 1999 - 2017 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook