> > Bouwwerk: Uitbreiding Belastingkantoor

Uitbreiding Belastingkantoor

Locatie:

Hengelosestraat 75, Brandweerstraat, Centrum, Enschede

Coördinaten:

52°13'22'' N, 6°53'18'' O

Architect(en):

Ruurd Roorda

Architectenbureau('s):

Kingma Roorda architecten

Start ontwerp - Oplevering:

1994 - 1996

Typologie:

Overheid - Overig

Opdrachtgever:

Rijksgebouwendienst Directie Oost Arnhem

Constructeur:

Rijksgebouwendienst

Hoofdaannemer:

Van Wijnen

Brutovloeroppervlak:

4.320 m²

Inhoud:

18.750 m³

Bouwkosten:

9,1 miljoen euro

Literatuur:

De Architect - 1996-12

Het gebouw, dat gesitueerd is op een locatie naast het station van Enschede, vormt een uitbreiding van het belastingkantoor uit 1939.

In het midden van het gebouw is een 23 meter hoog atrium, waardoor daglicht tot de onderliggende parkeerlaag komt. Dit atrium werkt tevens als een schoorsteen, waardoor er alleen voor de vergaderruimtes op de vijfde verdieping mechanische ventilatie nodig is.

De raamindeling is zo ontworpen dat het licht zo ver mogelijk de kantoorruimtes in komt. Er zijn kleine ramen boven de horizontale raamstroken toegevoegd. Door een spiegel wordt het licht dat door deze ramen valt ver de ruimte in gestuurd.

Bekijk in de buurt

© Architectuur.ORG - 1999 - 2017 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook