> > Bouwwerk: Personeelskantine

Personeelskantine

Locatie:

Dienstweg, Drienerlo, Enschede

Coördinaten:

52°14'21'' N, 6°51'9'' O

Architect(en):

Joop van Stigt

Architectenbureau('s):

Architectenbureau J. van Stigt

Start ontwerp - Oplevering:

1963 - 1965

Typologie:

Onderwijs - Universitair en Hoger onderwijs

Opdrachtgever:

Technische Hogeschool Twenthe

Bouwkosten:

0,17244 miljoen euro

De personeelskantine is opgebouwd uit vier kruisvormen. Een van deze kruizen is opgetild en staat tegen een rechthoekige kolom van baksteen. Deze eenheid vormt de entree. De plattegrond is gebaseerd op een stramienmaat van 5,5 bij 5,5 meter. Elk element steunt op acht houten kolommen.

Het gebouw is opgebouwd uit een geprefabriceerde houten constructie van gelamineerde liggers. Deze kragen ver uit. De gevels hebben grote glazen puien. Het gebouw is aangepast en nu als voorlichtingscentrum in gebruik.

Van Stigt kreeg in 1965 de Van Eckprijs voor dit gebouw voor de integratie van constructie en architectuur.

Bekijk in de buurt

© Architectuur.ORG - 1999 - 2017 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook