> > Bouwwerk: Renovatie en uitbreiding Rijksmuseum Twenthe

Renovatie en uitbreiding Rijksmuseum Twenthe

Locatie:

Lasondersingel 129-131, Roombeek, Enschede

Coördinaten:

52°13'40'' N, 6°53'48'' O

Architect(en):

Ben F. van Berkel

Architectenbureau('s):

UN Studio

Start ontwerp - Oplevering:

1992 - 1996

Typologie:

Cultuur - Musea

Opdrachtgever:

Rijksgebouwendienst

Constructeur:

A.H. Wiecherinck

Hoofdaannemer:

Punte

Brutovloeroppervlak:

900 m²

Inhoud:

2.700 m³

Literatuur:

Architectuur in Nederland, Jaarboek 1995 - 1996

Het museumgebouw uit 1928 is ontworpen door Karrel Muller en A.K. Beudt. Het gebouw in een traditionele stijl is meerdere keren gewijzigd. Naar ontwerp van UN Studio is het museum verbouwd en uitgebreid. Dit ontwerp bestaat uit de bouw van een nieuwe zaal in een binnenhof, de uitbreiding met een museumcafé en andere wijzigingen als een nieuwe klimaatinstallatie en een nieuwe hellingbaan bij de entree. De binnentuin is ontworpen door Lodewijk Baljon. De hellingbaan bij de entree is in 2015 verwijderd en vervangen door een replica van de oorspronkelijke trap.

Bekijk in de buurt

© Architectuur.ORG - 1999 - 2017 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook