> > Bouwwerk: renovatie winkelcentrum De Vlinder

renovatie winkelcentrum De Vlinder

Locatie:

Raadhuisplein eo, Centrum, Emmen

Coördinaten:

52°47'03'' N, 6°53'38'' O

Architect(en):

Ben F. van Berkel

Architectenbureau('s):

UN Studio

Start ontwerp - Oplevering:

1994 - 1997

Typologie:

Winkelcentra

Opdrachtgever:

Multi Vastgoed

Constructeur:

Ingenieursbureau Molenbroek

Hoofdaannemer:

Thomasson Dura

Brutovloeroppervlak:

10.294 m²

Literatuur:

De Architect - 1997-5

Het winkelcentrum De Vlinder uit de jaren zeventig van de vorige eeuw is door UN Studio gemoderniseerd. Naast de winkels aan de Dali- en Cézannepassage bestaat het uit het warenhuis Vroom & Dreesman en een toren met appartementen van 6 verdiepingen.

UN Studio heeft de woontoren en een nieuwe glazen gevel toegevoegd. De gevel bestaat uit een bol glazen scherm.

Bekijk in de buurt

© Architectuur.ORG - 1999 - 2017 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook