> > Bouwwerk: Uitbreiding Koninklijke Schouwburg

Uitbreiding Koninklijke Schouwburg

Locatie:

Korte Voorhout 3, Centrum, Den Haag

Coördinaten:

52°4'55'' N, 4°18'58'' O

Architect(en):

Charles Vandenhove

Architectenbureau('s):

HTV Architecten, Charles Vandenhove architecture

Start ontwerp - Oplevering:

1990 - 1999

Typologie:

Cultuur - Podia

Opdrachtgever:

Gemeente Den Haag

Constructeur:

ABT Delft/Velp

Hoofdaannemer:

Jurriëns Bouw

Bouwkosten:

0,55 miljoen euro

Literatuur:

Detail in Architectuur - 2000-3, De Volkskrant - 12-2-1990

De Koninklijke Schouwburg, een ontwerp van De Swart uit 1804, is tweemaal verbouwd naar ontwerp van Charles Vandehove.

De eerste verbouwing bestaat uit herinrichting van het voorplein, wijzigingen in het interieur en de aanbouw van een glazen erker. Sol Lewitt ontwierp fresco's voor het interieur.

In 1999 zijn een nieuwe toneeltoren, kantoren en vergaderruimtes gerealiseerd aan de Schouwburgstraat. Dit gedeelte heeft gevels in schoon beton en een bol koperen dak. Het bestaande complex is gerenoveerd en er zijn tevens nieuwe trappenhuizen aan toegevoegd. Dit project kreeg de Betonprijs 1999 in de categorie utiliteitsbouw.

Bekijk in de buurt

© Architectuur.ORG - 1999 - 2017 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook