> > Bouwwerk: The Wall

The Wall

Locatie:

Proostwetering, Hertogswetering, Leidsche Rijn, Utrecht

Coördinaten:

52°6'30'' N, 5°3'8'' O

Architect(en):

Fons Verheijen

Architectenbureau('s):

VVKH Architecten

Start ontwerp - Oplevering:

2003 - 2010

Typologie:

Winkelcentra

Opdrachtgever:

Lips Capital Group

Constructeur:

Van der Vorm engineering

Hoofdaannemer:

Van Wijnen Waalwijk

Brutovloeroppervlak:

65.000 m²

The Wall is tegelijk geluidswal en winkelcentrum. Het ligt aan de A2, ter hoogte van Lage Weide bij Leidsche Rijn. Het felrode gebouw is 800 meter lang en 60 meter breed. Ter hoogte van de afslag naar Leidsche Rijn heeft het gebouw een kop met een grote glazen pui. Deze kraagt 16 meter uit.

VVKH ontwikkelde de vorm van het gebouw met behulp van films en impressies uit het 3D softwarepakket Maya.

The Wall wordt na de nationalisatie van SNS Reaal in 2013 symbool van de waardeloze vastgoedportefeuille van het bedrijf. Het gebouw staat nog steeds grotendeels leeg.

Bekijk in de buurt

© Architectuur.ORG - 1999 - 2017 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook