> > Bouwwerk: Nederlands Instituut voor Ecologie

Nederlands Instituut voor Ecologie

Locatie:

Droevendaalsesteeg 10, Campus, Wageningen

Coördinaten:

51°59'12'' N, 5°40'17'' O

Architect(en):

Dick van Wageningen

Architectenbureau('s):

Claus en Kaan Architecten

Start ontwerp - Oplevering:

2007 - 2011

Typologie:

Overheid - Overig

Opdrachtgever:

Koninklijke Nederlands Akademie van Wetenschappen

Constructeur:

ARUP

Hoofdaannemer:

Bouwbedrijf Berghege

Brutovloeroppervlak:

14.500 m²

Bouwkosten:

16 miljoen euro

Dit gebouw in staal, hout en glas is ontworpen volgens de ideeën van Cradle to Cradle. Het complex is symmetrisch van opzet, heeft twee verdiepingen en drie vides.

Horizontale houten zonneschermen voorkomen dat het gebouw met verdiepingshoge glazen puien te veel opwarmt. In het midden steekt een houten doos uit het grasdak. Achter het complex liggen de diverse kassen van het instituut.

Bekijk in de buurt

© Architectuur.ORG - 1999 - 2017 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook