> > Bouwwerk: TNT Office

TNT Office

Locatie:

Taurusavenue 111, Beukenhorst Zuid, Hoofddorp

Coördinaten:

52°17'24'' N, 4°42'7'' O

Architect(en):

Paul de Ruiter

Architectenbureau('s):

architectenbureau Paul de Ruiter

Start ontwerp - Oplevering:

2007 - 2011

Typologie:

Kantoren

Opdrachtgever:

Triodos, OVG Green Offices

Constructeur:

Van Rossum Raadgevende Ingenieurs

Hoofdaannemer:

Boele & van Eesteren

Brutovloeroppervlak:

17.250 m²

TNT Office, het hoofdkantoor van TNT Express, ligt tussen de Taurusavenue en de Geniedijk. De vorm van het kantoorgebouw is afgeleid van een rechthoek. Aan de voorzijde is een driehoek afgesneden, zodat de voorgevel parallel aan de Taurusavenue en het water staat. Uit dit volume is wederom een driehoekig stuk gehaald om een beschutte entree te realiseren.

Aan de voorzijde, de noordoostgevel heeft het gebouw een grote glazen pui met het logo van TNT. De andere gevels hebben grijze horizontale borstweringen en raamstroken. Aan de zuidzijde zijn er horizontale lamellen voor de ramen aangebracht, de zonwering.

Centraal in het vijf verdiepingen tellende gebouw ligt een groot atrium.

Op het terrein staat een gecombineerde warmte- en energiecentrale (BioWKK), waarmee de hoge duurzaamheidseisen van TNT worden gehaald.

Bekijk in de buurt

© Architectuur.ORG - 1999 - 2017 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook