> > Bouwwerk: Philharmonie

Philharmonie

Locatie:

Lange Begijnestraat 11, Centrum, Haarlem

Coördinaten:

52°22'52'' N, 4°38'19'' O

Architect(en):

Frits van Dongen, Udo Garritzmann

Architectenbureau('s):

de Architekten Cie

Start ontwerp - Oplevering:

1999 - 2005

Typologie:

Cultuur - Bioscopen

Opdrachtgever:

Gemeente Haarlem

Constructeur:

ABT Delft

Hoofdaannemer:

Bouwbedrijf M.J. de Nijs & Zonen

Brutovloeroppervlak:

10.900 m²

Bouwkosten:

16 miljoen euro

De Philharmonie werd gerenoveerd en uitgebreid om het gebouw aan de huidige eisen te laten voldoen. Het project omvat 4.700 m² renovatie en 6.200 m² nieuwbouw. De Philharmonie is in het verleden verschillende keren aangepast, waaronder door stads- architect Wiek Röling.

Het Vereenigingsgebouw uit 1885 met de grote zaal (1.230 stoelen) werd gerenoveerd. De nieuwbouw bestaat uit de kleine zaal en foyer. Deze zaal met 415 stoelen is afgewerkt met gekromd hout.

Voor de nieuwbouw en entree zijn glazen panelen toegepast. De opdruk op deze glazen panelen is ontworpen door Karel Martens.

Bekijk in de buurt

© Architectuur.ORG - 1999 - 2017 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook