> > Bouwwerk: Koninklijk Conservatorium

Koninklijk Conservatorium

Locatie:

Juliana van Stolberglaan 1, Bezuidenhout, Den Haag

Coördinaten:

52°4'52'' (N), 4°19'57'' (O)

Architect(en):

Leon Hijman Paul Waterman

Start ontwerp - Oplevering:

1974 - 1980

Typologie:

Cultuur - Overig

Brutovloeroppervlak:

20.000 m²

Literatuur:

HAACS #03

Het Koninklijk Conservatorium is gerealiseerd op een kavel tussen De Utrechtse Baan, de Juliana van Stolberglaan en de Beatrixlaan.

De verschillende bouwdelen van het gebouw zijn georiënteerd op een binnenhof. Bijzonder is de gevel van de zes verdiepingen hoge noordvleugel met horizontale raamstroken en uitkragende glazen blokjes die kunnen worden gezien als een verwijzing naar noten op een notenbalk.

Leegstand dreigt voor het gebouw in 2018 door de realisatie van het Spuiforum van Neutelings Riedijk waarin ook het conservatorium wordt ondergebracht.

Bekijk in de buurt

© Architectuur.ORG - 1999 - 2017 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook