> > Bouwwerk: Uitbreiding Drents Museum

Uitbreiding Drents Museum

Locatie:

Brink 1, Centrum, Assen

Coördinaten:

52°59'33.95"N, 6°33'50.78"O

Architect(en):

Erick van Egeraat

Architectenbureau('s):

(designed by) Erick van Egeraat

Start ontwerp - Oplevering:

2007 - 2011

Typologie:

Cultuur - Musea

Opdrachtgever:

Provincie Drenthe

Constructeur:

Ingenieursbureau Wassenaar

Hoofdaannemer:

Geveke Bouw

Brutovloeroppervlak:

2.400 m²

Bouwkosten:

21,2 miljoen euro

Literatuur:

Architectuur in Nederland, Jaarboek 2011-12

Het Drents Museum is uitgebreid met een nieuwe ondergrondse museumvleugel. Het dak wordt gevormd door gebogen dakstroken met daartussen glazen stroken. Boven op het hellende dak ligt een parkje.

De entree is verplaatst naar het koetshuis. Dit gebouw is opgetild en geplaatst op een glasstrook.

Erick van Egeraat won de prijsvraag voor deze opdracht van Winka Dubbeldam, Kas Oosterhuis, Jurgen Mayer H. (Duitsland) en het samenwerkingsverband Holzer Kobler en Drexler Guinand Jauslin (Zwitserland).

In 2012 won het Drents Museum de Dutch Design Awards voor beste interieur.

Bekijk in de buurt

© Architectuur.ORG - 1999 - 2017 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook