> > Bouwwerk: Uitbreiding Mauritshuis

Uitbreiding Mauritshuis

Locatie:

Plein 29, Centrum, Den Haag

Coördinaten:

52° 4'48.99"N, 4°18'52.00"O

Architect(en):

Hans van Heeswijk

Architectenbureau('s):

Hans van Heeswijk architecten

Start ontwerp - Oplevering:

2009 - 2014

Typologie:

Cultuur - Musea

Opdrachtgever:

Stichting Koninklijk Kabinet van Schilderijen Mauritshuis

Constructeur:

ABT

Hoofdaannemer:

Koninklijke Woudenberg

Brutovloeroppervlak:

6.800 m²

Literatuur:

Architectuur in Nederland - Jaarboek 2014/15, nai010

Het Mauritshuis is via een ondergronds entreegebied verbonden met het art-deco-pand van architect Jo Limburg (1864-1945) aan het Plein. Dit entreegebied meet 50 bij 15 meter en bevindt zich onder het voorplein van het voormalige stadspaleis en de Korte Vijverberg.

Een slingerende trap en een cilindervormige glazen lift brengen de bezoeker naar de ondergrondse entree. Een patio, ramen in de rand van het voorplein en glazen platen in dit plein brengen licht in de kelder.

Bekijk in de buurt

© Architectuur.ORG - 1999 - 2017 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook