> > Bouwwerk: Theater De Stoep

Theater De Stoep

Locatie:

Theaterplein 1, Centrum, Spijkenisse

Coördinaten:

51°51'6.22"N, 4°19'51.50"O

Architect(en):

Ben F. van Berkel, Gerard Loozekoot

Architectenbureau('s):

UN Studio

Start ontwerp - Oplevering:

2008 - 2014

Typologie:

Cultuur - Podia

Opdrachtgever:

Gemeente Spijkenisse

Constructeur:

Arup

Hoofdaannemer:

VORM Bouw

Brutovloeroppervlak:

7.000 m²

Inhoud:

42.000 m³

Bouwkosten:

25,9 miljoen euro

Literatuur:

NRC, 8-10-2014; De Volkskrant, 10-10-2014, Architectuur.ORG - 8-5-2014

Dit theater vormt de sluitsteen in de vernieuwing van het centrumgebied van voormalige groeikern Spijkenisse. De theater ligt op de noordhoek van dit gebied aan een vijver. UNStudio ontwierp ook de naastgelegen parkeergarage, supermarkt en een nog te bouwen entertainmentcentrum.

Het programma voor het theater omvat een grote zaal met 656 plaatsen en een kleine zaal met 200 plaatsen. De twee zalen zijn gedraaid ten opzichte van elkaar en volgen zo de knik van het terrein.

Net als de al gerealiseerde supermarkt met parkeergarage heeft het theater een aluminium gevel. Door enkele knikken in het dak te maken kon deze uit enkelgekromde delen worden uitgevoerd. Door paarse verlichting wordt het dak 's avonds van achteren aangelicht. Achter een grote glazen pui bevinden zich de entreehal en foyer.

Bekijk in de buurt

© Architectuur.ORG - 1999 - 2017 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook