> > Bouwwerk: Politiebureau Vaals

Politiebureau Vaals

Locatie:

Randweg 5, Vaals

Coördinaten:

50°46'38'' N, 6°00'23'' O

Architect(en):

Wiel Arets

Architectenbureau('s):

Wiel Arets Architects & Associates

Start ontwerp - Oplevering:

1993 - 1996

Opdrachtgever:

Politieregio Limburg Zuid

Constructeur:

Ingenieursburo A. Palte

Hoofdaannemer:

Van Zandvoort

Brutovloeroppervlak:

1.040 m²

Literatuur:

Architectuur in Nederland - Jaarboek 1995 - 1996, De Architect - 1995-11

Aan de westrand van Vaals is in het heuvelachtige Limburgse landschap dit politiebureau gerealiseerd. Het is opgebouwd uit drie evenwijdige balkvormige volumes. Elk volume heeft een eigen materiaal: zink, hout of beton. De materialen zijn doorgezet op de daken. De entree van het politiestation is via een loopbrug evenwijdig aan het zinken volume te bereiken.

De politie vertrekt in 2019 uit het pand. Een veiling van het gebouw bracht 352.000 euro op.

Bekijk in de buurt

© Architectuur.ORG - 1999 - 2020 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook