> > Bouwwerk: Utrecht Centraal

Utrecht Centraal

Locatie:

Jaarbeursplein, Centrum, Utrecht

Coördinaten:

52°05'23.7"(N), 5°06'34.3"(O)

Architect(en):

Jan Benthem, Mels Crouwel

Architectenbureau('s):

Benthem Crouwel Architekten

Start ontwerp - Oplevering:

2003 - 2016

Opdrachtgever:

Prorail

Constructeur:

Movares

Hoofdaannemer:

Besix

Brutovloeroppervlak:

26 m²

Het nieuwe Utrecht Centraal is 3 keer zo groot als oude station op deze plek. Het heeft een glazen gevel en in 2 richtingen golvend dak van 85 bij 235 meter. Aan de noordzijde is een strook van 2 lagen met winkels en een passage buiten de stationshal voor voetgangers. Ook de stationskappen en de bushalte aan zuidwestzijde zijn opnieuw aangelegd. Het station is onderdeel van een ingrijpende vernieuwing van dit deel van de stad, zowel aan de zijde van het oostelijk gelegen winkelcentrum Hoog-Catherijne als aan het westelijk gelegen Jaarbeursplein.

Bekijk in de buurt

© Architectuur.ORG - 1999 - 2020 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook