> > Bouwwerk: Aluminiumcentrum

Aluminiumcentrum

Locatie:

Voorveste 2, Het Rondeel, Houten

Coördinaten:

52°01'38.9"(N), 5°08'47.3"(O)

Architect(en):

Micha de Haas

Architectenbureau('s):

Abbink X de Haas

Start ontwerp - Oplevering:

2001

Opdrachtgever:

Stichting Aluminium Centrum

Brutovloeroppervlak:

1.030 m²

Op woud aan kolommen 6 meter boven het water bevindt zich het voormalig kenniscentrum voor de Nederlandse aluminiumindustrie. Het eenlaagse kantoor kan worden bereikt met een trap en lift. Patios zorgen voor extra licht in de kantoren.

Het project won de Primo Luigi Cosenza (2005), International Dedallo Minosse Award voor Aluminium Centrum (2004) en European Architecture & Technology Award (2003).

Bekijk in de buurt

© Architectuur.ORG - 1999 - 2020 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook