> > VenhoevenCS wint competitie sporthal in België

VenhoevenCS wint competitie sporthal in België

Zoom in op afbeelding
Zoom in op afbeelding
Zoom in op afbeelding
Zoom in op afbeelding
Zoom in op afbeelding

01-10-2009 - Afgelopen maandag presenteerde Ton Venhoeven aan pers en publiek in Wetteren (België) zijn plan voor sportpark De Warande. VenhoevenCS diende het winnende voorstel in om van De Warande naast een sport- ook een groen stadspark te maken.

Beelden van de sporthal met sportpark door VenhoevenCS.

VenhoevenCS, die eerder het Sportplaza Mercator in Amsterdam realiseerde, schreef zich in 2008 in voor het project via de Open Oproep van de Vlaams Bouwmeester. Nadat het bureau door de eerste selectie heen was, maakte ze in samenwerking met het Belgische bureau Archi+i en landschapsarchitect Marie-Laure Hoedemakers het winnende plan. Opdrachtgever het Autonoom Gemeentebedrijf (AGB) van Wetteren streefde naar een sportpark dat ook dienst zou kunnen doen als stadspark.

De Warande wordt een verbindend park tussen het centrum van Wetteren en het landschap van natuurgebied De Zandbergen. Het masterplan is een dynamisch en samenhangend kader voor een veelheid aan activiteiten, met voldoende flexibiliteit om in te kunnen spelen op veranderingen en ontwikkelingen. De visie richt zich in eerste instantie op de beleving van het gebied als park. Daarin worden twee gebieden onderscheiden: een park met recreatieve functies die aan routes liggen en een strip met een hoge dichtheid aan weersbestendige sport- en ontspanningsfuncties. Beide gebieden hebben een groot absorptievermogen voor nieuwe functies waardoor er flexibiliteit is voor de toekomst. De relatie tussen de verschillende activiteiten en het park is van groot belang. Zichtlijnen en recreatieve routes door de bestaande landschappelijke en architectonische elementen versterken de samenhang in het park.

De sporthal staat symbool voor het vernieuwde De Warande: ze is mooi, duurzaam en efficiënt te exploiteren. Dit gebouw is ontworpen als een overdekt onderdeel van het park, met zichtlijnen en doorkijkjes die zicht bieden op de verschillende ruimten, activiteiten en bezoekers binnen en buiten het gebouw. De centraal gelegen horecaruimte is van overal herkenbaar en biedt zicht op het hele gebied van De Warande.

Naar verwachting wordt de sporthal in 2012 opgeleverd.



Recent Architectuur Nieuws

(22-05-2015) - Museum MORE van Hans van Heeswijk, een preview

(21-05-2015) - Rotterdam Centraal Beste Gebouw van het Jaar 2015

(21-05-2015) - Start bouw Van der Valk hotel in Nijmegen

(21-05-2015) - Eerste steenlegging project CMA van KAAN in Lille

(20-05-2015) - Atelier Kempe Thill en osar winnen opnieuw in Genk

(13-05-2015) - Nominaties Gouden Piramide 2015 bekend

(13-05-2015) - Nathalie de Vries (MVRDV) nieuwe voorzitter BNA

(13-05-2015) - MVRDV transformeert snelweg te Seoul tot park

(10-05-2015) - Nieuw warenhuisconcept in pand Rijnboutt aan Rokin

(09-05-2015) - 7 winnaars Archiprix International 2015

(07-05-2015) - Genomineerden Rietveldprijs 2015 bekend

© Bart van Hoek - Architectuur.ORG - 1999 - 2015 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook