> > VenhoevenCS en OKRA ontwerpen Theater Middelburg

VenhoevenCS en OKRA ontwerpen Theater Middelburg

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

13-10-2009 - Het college van Burgemeester & Wethouders van de gemeente Middelburg heeft het advies van de selectiecommissie van het project Molenwaterpark overgenomen door in beginsel te kiezen voor VenhoevenCS/OKRA landschapsarchitecten. Het project waarover nog definitieve overeenstemming moet worden bereikt, behelst een stadspark in combinatie met theater en parkeergelegenheid. De selectiecommissie beoordeelde vorige week al dat het ontwerp het beste was van de in totaal vijf ontwerpvoorstellen.

Beeld VenhoevenCS / OKRA.

VenhoevenCS en OKRA landschapsarchitecten deden een ontwerpvoorstel waarbij het park ook als theater beschouwd wordt. Het park bevat diverse wandel- en fietsroutes, waardoor het een levendig en avontuurlijk park wordt.

De selectiecommissie was zeer enthousiast over het landschappelijk ontwerp en de stedenbouwkundige inpassing. De situering van het theater aan de Molenwaterkant biedt een goede oplossing voor de logistiek, en het parkeren onder het verhoogde theater zorgt ervoor dat het park zoveel mogelijk park kan zijn. Ook de interne logistiek en exploitatiemogelijkheden van het gebouw zijn zeer positief beoordeeld.

Het park krijgt een duidelijke, continue begrenzing en er is vanuit de omgeving uitnodigend open zicht op wat er in het park gebeurt. In de actieve parkrand zijn logistiek en andere functies comfortabel gerangschikt. De nieuwe fietsverbinding door het park is deels opgetild. Hierdoor ontstaat een aaneengesloten park. Het park bestaat uit verschillende sferen. Er komt een brede flaneerzone, een grote ligweide, centrale waterpartij, weelderige plantvlakken, een groene helling tegen de flank van het theater om te zonnebaden of om te kijken naar voorstellingen in het park.

Het nieuwe theater wordt verhoogd aangelegd ten opzichte van het park. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om het parkeren onder het theater op te lossen. Park en theater hebben een sterke functionele en esthetische relatie. De glooiingen in het park worden doorgezet in de spannende stapeling van elegante, ingetogen volumes. Architectuur en landschap vormen samen een spannende setting voor een bezoek aan het theater. De foyer van het theater manifesteert zich richting het park en de stad als een lichte, uitnodigende ruimte met een weids uitzicht over het park; in de zomer kan de gevel zelfs open geschoven worden. De grote zaal is intiem en vormt met zijn vlammende rode kleuren het hart van het gebouw. De kleine zaal wordt gekenmerkt door het grote raam met uitzicht op de Singel en de Koepoort. Het restaurant is een lage grotachtige ruimte die zich deels onder de begroeide helling van het park bevindt. Donkere tinten geven de ruimte een intieme atmosfeer.

Recent Architectuur Nieuws

(21-03-2017) - Open Toren Dag in Amsterdam

(20-02-2017) - Architectuur van de Lage Landen in het DAM

(13-01-2017) - Recensie: Rotterdam woont

(23-12-2016) - Expositie ontwerpen Sluishuis bij ARCAM

(23-12-2016) - Nominaties Mies van der Rohe Award 2017

(28-11-2016) - BIG / BARCODE wint competitie Sluishuis

(28-10-2016) - Expositie over architecten Schoemaker in Bronbeek

(19-01-2016) - Nieuw onderwijslandgoed voor Revius Lyceum Doorn

(19-01-2016) - Financiering Collectiegebouw Boijmans rond

(19-01-2016) - Broers Rietveld lid van Akademie van Kunsten

(12-01-2016) - Kraaijvanger ontwerpt kantoor Rabobank Gouwestreek

© Architectuur.ORG - 1999 - 2017 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook