> > KCAP viert 20-jarig bestaan met symposium

KCAP viert 20-jarig bestaan met symposium

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

08-12-2009 - KCAP Architects&Planners viert haar 20-jarig bestaan. Sinds de oprichting in 1989 door Kees Christiaanse is KCAP uitgegroeid tot een internationaal werkend en toonaangevend bureau op het gebied van architectuur en stedenbouw. Het werkveld van KCAP kent een grote diversiteit; van grootschalige stedelijke en landschappelijke projecten tot complexe (binnen)stedelijke transformaties, gebouwontwerpen en interieuropdrachten.

Beelden van boven naar beneden: Stadionpark Rotterdam (© A2 Studio), Strategic Masterplan Perm (© KCAP) en Olympic Legacy Londen (© KCAP).

Kernprojecten binnen het oeuvre van KCAP zijn het gebouw Kavel 25 in Den Haag, dat het beginpunt markeert van KCAP, het GWL terrein in Amsterdam als eerste duurzame wijk in Nederland en, meest recent, de Red Apple woontoren in Rotterdam. Spraakmakende stedenbouwkundige projecten zijn Stadionpark Rotterdam, Olympic Legacy Londen (Groot-Brittannië), Perm Strategic Masterplan (Rusland) en Hafencity Hamburg (Duitsland), dat zich volop in uitvoering bevindt. Naast de werkzaamheden als architecten en planners heeft KCAP, en in het bijzonder Kees Christiaanse, het professionele werk altijd gecombineerd met onderwijs en onderzoek en daarmee vruchtbare kruisbestuivingen bevorderd. Kees Christiaanse is auteur van talrijke publicaties en in 2009 curator van de 4e Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam (IABR).

Ondanks het internationale karakter van het werk, is KCAP diep geworteld in haar thuisbasis Rotterdam. “20 jaar KCAP betekent ook 20 jaar werken in en aan Rotterdam. Daarmee willen wij iets doen,” zegt Patrick van der Klooster, directeur AIR, het architectuurcentrum van Rotterdam. Dit idee heeft vorm gekregen in een gezamenlijk geprogrammeerd publiek symposium over de stand van de stedenbouw in Rotterdam: “Stedenbouw: Vak of Vacuüm. Een thuiswedstrijd voor Rotterdam Open City”.

“Wij zien het als onze taak als architecten en stedenbouwers om goed te observeren en te luisteren en ontwerpen te gebruiken om een functionele, esthetische en inspirerende leefomgeving te creëren. Een discussie over Rotterdam en stedenbouw vraagt niet alleen om ruimtelijke oplossingen, het vraagt ook om een socio-economische en culturele aanpak. Daarom zijn we blij een debat met verschillende disciplines te kunnen houden. Wij kijken uit naar een inspirerende discussie,” zegt Kees Christiaanse.

Het symposium vindt plaats op zaterdag 12 december in het Nederlands Architectuur Instituut Rotterdam (NAi), in het kader van de 4e Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam (IABR).

Recent Architectuur Nieuws

(02-11-2017) - Architectuurprijs in Den Haag: De Nieuwe Berlagevlag

(21-03-2017) - Open Toren Dag in Amsterdam

(20-02-2017) - Architectuur van de Lage Landen in het DAM

(13-01-2017) - Recensie: Rotterdam woont

(23-12-2016) - Expositie ontwerpen Sluishuis bij ARCAM

(23-12-2016) - Nominaties Mies van der Rohe Award 2017

(28-11-2016) - BIG / BARCODE wint competitie Sluishuis

(28-10-2016) - Expositie over architecten Schoemaker in Bronbeek

(19-01-2016) - Nieuw onderwijslandgoed voor Revius Lyceum Doorn

(19-01-2016) - Financiering Collectiegebouw Boijmans rond

(19-01-2016) - Broers Rietveld lid van Akademie van Kunsten

© Architectuur.ORG - 1999 - 2017 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook