> > West 8 wint internationale landschapsprijs

West 8 wint internationale landschapsprijs

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

28-01-2010 - West 8 urban design & landscape architecture heeft met “Neues Wohnen in Hamburg-Jenfeld” de Gold Award toegekend gekregen in het kader van de jaarlijkse International Urban Landscape Award (IULA). Het project is door West 8 ontworpen in opdracht van de gemeente Hamburg Bezirk Wandsbek, Bundesanstalt für Immobilienaufgaben en BSU. Aan de award is een geldprijs verbonden van €25.000.

“Neues Wohnen in Hamburg-Jenfeld” is een nieuwe ecologische wijk voor wonen en werken in Hamburg, Duitsland, waarin duurzaam bouwen en wonen centraal staan. Zo wordt er onder andere gewerkt met energiezuinige bouwstandaarden en worden milieuvriendelijke elementen geïntroduceerd, zoals eco-gas, zonnepanelen en hergebruik van afvalwater. Uiteindelijk zal de wijk in grote mate zelfvoorzienend in energie zijn.

West 8 ontwierp het masterplan voor de nieuwe wijk op basis van haar winnende prijsvraaginzending uit 2005, en stelde eveneens de landschappelijke strategie en de architectonische richtlijnen voor de duurzame realisatie van het gebied op. Drie ontwerpprincipes keren hierin steeds terug: gedeeltelijk particulier opdrachtgeverschap, een duidelijke individuele uitstraling en aandacht voor sociale en ecologische duurzaamheid.

Eurohypo AG is sponsor van de IULA awards en zocht dit jaar naar de meest innovatieve stedelijke architectuur concepten en projecten in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Het gaat hierbij om stedelijke ontwerpen en creatieve concepten die oplossingen bieden voor sociale en economische integratie binnen steden en regio’s en projecten die nadruk leggen op energiezuinige bouwstandaarden en verantwoord omgaan met energie.

Dr. Frank Poerschke, Voorzitter van Eurohypo AG: “Eurohypo was zeer tevreden met de inzendingen die we ontvingen voor de IULA en zijn erg verheugd dat we het project “Neues Wohnen in Hamburg-Jenfeld”, evenals de projecten Lea River en LifE Project, tot winnaars uit kunnen roepen. Alle drie de winnaars hebben de jury opmerkelijke creatieve duurzame concepten voor sociale en economische integratie binnen de stad en de regio laten zien. De kwaliteit van deze en alle andere 43 ingezonden projecten was extreem hoog en de vakjury heeft flink wat knopen door moeten hakken.”

Recent Architectuur Nieuws

(02-11-2017) - Architectuurprijs in Den Haag: De Nieuwe Berlagevlag

(21-03-2017) - Open Toren Dag in Amsterdam

(20-02-2017) - Architectuur van de Lage Landen in het DAM

(13-01-2017) - Recensie: Rotterdam woont

(23-12-2016) - Expositie ontwerpen Sluishuis bij ARCAM

(23-12-2016) - Nominaties Mies van der Rohe Award 2017

(28-11-2016) - BIG / BARCODE wint competitie Sluishuis

(28-10-2016) - Expositie over architecten Schoemaker in Bronbeek

(19-01-2016) - Nieuw onderwijslandgoed voor Revius Lyceum Doorn

(19-01-2016) - Financiering Collectiegebouw Boijmans rond

(19-01-2016) - Broers Rietveld lid van Akademie van Kunsten

© Architectuur.ORG - 1999 - 2017 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook