> > VenhoevenCS wint wederom in België

VenhoevenCS wint wederom in België

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

04-02-2010 - VenhoevenCS wint wederom een competitie voor een sportcomplex in België. Het ontwerp voor het vernieuwde zwembad De Nekker in Mechelen werd afgelopen maandag gepresenteerd door gedeputeerde van de provincie Antwerpen Rik Röttger. Het ontwerp blinkt volgens de opdrachtgever uit op het vlak van toegankelijkheid, openheid, functionaliteit en duurzaamheid en zorgt bovendien voor een prachtige landschappelijke omkadering.

Het ontwerp van VenhoevenCS. Van boven naar beneden het landschap als integraal onderdeel van het ontwerp, het terras met horeca, het zwembad, het interieur met patio, de zuidzijde met recreatieterrein en het nieuwe entreegebied.

Provinciaal sport- en recreatiecentrum De Nekker, gelegen net buiten Mechelen, biedt een combinatie van in- en outdoor-activiteiten. Met de gevraagde uitbreiding van het programma met een zwembad wordt dit aanbod nog groter. De uitdaging voor VenhoevenCS was om naast het ontwerpen van een modern en duurzaam zwembad deze kans ook aan te grijpen om een nieuw gezicht te geven aan De Nekker als geheel.

Het nieuwe entreegebied is het hart van het domein dat het bestaande en nieuwe complex door middel van een loopbrug met elkaar verbindt. De uitstraling is licht, ruim en transparant. Vanuit het hele complex is er uitzicht op, en doorzicht naar het prachtige domein van De Nekker; het landschap is volledig geïntegreerd in het ontwerp. Door middel van een grote patio, een spectaculaire pergola en zorgvuldig gekozen vensters naar de omgeving speelt het landschap een cruciale rol in het nieuwe complex.

Aan de zuidzijde zijn in de nieuwe ruimtelijke opzet alle horeca-functies samengebracht tot één helder volume dat werkt als een grote kijker richting het recreatieterrein. Vanuit de cafetaria kunnen ouders hun spelende kinderen zowel in de vernieuwde binnenspeeltuin als in het zwembad in het oog houden. Extra terrassen en een grote tribune geven deze zijde van het complex een zeer hoogwaardige verblijfskwaliteit.

Via de Vlaamse Bouwmeester werd eind 2008 een Open Oproep gelanceerd voor het aanstellen van een ontwerper. Van de 5 deelnemende ontwerpbureaus kreeg VenhoevenCS in combinatie met het Belgische Archi+i de opdracht voor het ontwerp. Naar verwachting wordt De Nekker in 2013 opgeleverd. VenhoevenCS heeft inmiddels ruime ervaring met ontwerpen van zwembaden. Ze ontwierpen het "groene" Sportplaza Mercator in Amsterdam (2001-2006) en het zwembad voor Ypenburg (2007-2012). Venhoeven won eind 2009 de competitie voor sportpark De Warande in Wetteren (België).

Recent Architectuur Nieuws

(21-03-2017) - Open Toren Dag in Amsterdam

(20-02-2017) - Architectuur van de Lage Landen in het DAM

(13-01-2017) - Recensie: Rotterdam woont

(23-12-2016) - Expositie ontwerpen Sluishuis bij ARCAM

(23-12-2016) - Nominaties Mies van der Rohe Award 2017

(28-11-2016) - BIG / BARCODE wint competitie Sluishuis

(28-10-2016) - Expositie over architecten Schoemaker in Bronbeek

(19-01-2016) - Nieuw onderwijslandgoed voor Revius Lyceum Doorn

(19-01-2016) - Financiering Collectiegebouw Boijmans rond

(19-01-2016) - Broers Rietveld lid van Akademie van Kunsten

(12-01-2016) - Kraaijvanger ontwerpt kantoor Rabobank Gouwestreek

© Architectuur.ORG - 1999 - 2017 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook