> > LEED certificaat kantoor TransPort

LEED certificaat kantoor TransPort

22-04-2010 - Schiphol Real Estate heeft een duurzaam kantoorpand gebouwd op Schiphol Oost. Dit pand is het nieuwe hoofdkantoor van Transavia en Martinair. De luchtvaartmaatschappij gaat er zijn hoofdkantoor vestigen.

Het gebouw moest voldoen aan alle eisen van het internationaal gerenommeerde LEED Platinumcertificaat. Het duurzame kantoorgebouw, genaamd TransPort, moet de klanten een innovatieve en duurzame oplossing bieden voor hun bedrijfshuisvesting.

Tevens werd op de vakbeurs Building Holland het eerste BREEAM-NL Nieuwbouw certificaat in Nederland aan het kantoorgebouw TransPort uitgereikt.

BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) is een internationale beoordelingsmethode om de duurzaamheid van gebouwen te bepalen. In het certificeringstraject wordt niet alleen gekeken naar het energieverbruik van een pand, maar ook naar landgebruik, ecologie, het bouwproces, watergebruik, afval, vervuiling, transport, materialen, gezondheid en comfort.

TransPort is een ontwerp van architectenbureau Paul de Ruiter uit Amsterdam. Croon was als een van de adviseurs betrokken bij het duurzame concept. De bijdrage van Croon aan het verkrijgen van dit certificaat bestond volgens projectmanager Francisco Roso uit een doordachte bouwwijze, met inzet van prefab, efficiënt gebruik van materialen, en afvalscheiding. "Het gebouw werd voorzien van innovaties als een Energie Monitoring Systeem, zonnecollectoren en verlichting met daglichtsturing. Verschil met het "normale bouwen" is dat deze systemen bij oplevering op hun functionaliteit getest en akkoord bevonden dienen te worden door een erkend gecertificeerde instantie. Alles om de energie te besparen en daarmee de CO2-uitstoot te beperken. Bijzonder hierbij was dat deze manier van bouwen géén extra bouwtijd heeft gevraagd. TransPort is in een jaar tijd gerealiseerd."

Om te voldoen aan het LEED Platinumcertificaat wordt onder meer gebruik gemaakt van een optimale combinatie van duurzame installaties en milieuvriendelijke materialen.

Recent Architectuur Nieuws

(02-11-2017) - Architectuurprijs in Den Haag: De Nieuwe Berlagevlag

(21-03-2017) - Open Toren Dag in Amsterdam

(20-02-2017) - Architectuur van de Lage Landen in het DAM

(13-01-2017) - Recensie: Rotterdam woont

(23-12-2016) - Expositie ontwerpen Sluishuis bij ARCAM

(23-12-2016) - Nominaties Mies van der Rohe Award 2017

(28-11-2016) - BIG / BARCODE wint competitie Sluishuis

(28-10-2016) - Expositie over architecten Schoemaker in Bronbeek

(19-01-2016) - Nieuw onderwijslandgoed voor Revius Lyceum Doorn

(19-01-2016) - Financiering Collectiegebouw Boijmans rond

(19-01-2016) - Broers Rietveld lid van Akademie van Kunsten

© Architectuur.ORG - 1999 - 2017 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook