> > Ben Weaver hoofd communicatie OMA

Ben Weaver hoofd communicatie OMA

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

04-05-2010 - MA (Office for Metropolitan Architecture) heeft Ben Weaver benoemd tot Hoofd Communicatie. Hij wordt verantwoordelijk voor de marketing en communicatie voor alle kantoren van OMA.

Weaver (43) heeft twaalf jaar in Londen gewerkt als adviseur marketing en strategie voor vooraanstaande culturele instellingen als Tate Modern, Victoria & Albert Museum, Design Museum en Serpentine Gallery. Tevens werkte hij voor het stadsbestuur van London en merken als Nokia en Channel 4.

"Ben's passie voor hedendaagse cultuur, gecombineerd met zijn ervaring in marketing en communicatie, is uitzonderlijk", aldus OMA's Managing Partner, Victor van der Chijs. "OMA herdefinieert architectuur steeds opnieuw", zei Weaver: "Ik vind het fantastisch dat ik ben toegetreden tot deze organisatie in deze spannende tijd."

OMA is een toonaangevend internationaal bureau dat zich richt op architectuur, stedebouw en culturele analyse. Het bureau wordt geleid door de partners Rem Koolhaas, Ellen van Loon, Reinier de Graaf, Shohei Shigematsu en Managing Partner Victor van der Chijs en heeft 220 mensen van meer dan 35 verschillende nationaliteiten in dienst.

OMA werkt momenteel aan diverse projecten in Nederland, waaronder een multifunctionele toren aan het Koningin Julianaplein in Den Haag, het Rotterdamse Stadskantoor en het grootste gebouw van Nederland: ‘De Rotterdam’ op de Kop van Zuid.

Daarnaast wordt onder meer gewerkt aan het nieuwe hoofdkantoor van de Rothschild Bank in London, Maggie’s Centre, een dagcentrum voor behandeling van kanker, in Glasgow, diverse openbare gebouwen in Qatar, het Cordoba Congrescentrum, een museum voor Fondazione Prada in Milaan en een gecombineerd museum, kantoor en wooncomplex in Kopenhagen.

In de VS is de Millstein Hall op Cornell University in aanbouw en in Canada heeft OMA onlangs de opdracht gewonnen voor de uitbreidingvan het Musée National des Beaux-Arts du Québec.

In Azië zijn momenteel drie projecten van OMA in aanbouw: het nieuwe hoofdkantoor van de Chinese staatsomroep CCTV, het naastgelegen Television Cultural Center (TVCC) en de aandelenbeurs van de miljoenenstad Shenzhen, de Shenzhen Stock Exchange.

OMA’s kantoor in Hong Kong werkt aan het Taipei Performing Arts Center in Taiwan, een masterplan voor een nieuwe hub voor de creatieve industrie in het centrum van Shenzhen, een grootschalig project voor het nieuwe culturele hart van Hong Kong in Kowloon, en de nieuwe campus voor Chu Hai College, ook in Hong Kong.

Recent Architectuur Nieuws

(02-11-2017) - Architectuurprijs in Den Haag: De Nieuwe Berlagevlag

(21-03-2017) - Open Toren Dag in Amsterdam

(20-02-2017) - Architectuur van de Lage Landen in het DAM

(13-01-2017) - Recensie: Rotterdam woont

(23-12-2016) - Expositie ontwerpen Sluishuis bij ARCAM

(23-12-2016) - Nominaties Mies van der Rohe Award 2017

(28-11-2016) - BIG / BARCODE wint competitie Sluishuis

(28-10-2016) - Expositie over architecten Schoemaker in Bronbeek

(19-01-2016) - Nieuw onderwijslandgoed voor Revius Lyceum Doorn

(19-01-2016) - Financiering Collectiegebouw Boijmans rond

(19-01-2016) - Broers Rietveld lid van Akademie van Kunsten

© Architectuur.ORG - 1999 - 2017 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook