> > Eerste CO2 neutrale gebouw in Rusland

Eerste CO2 neutrale gebouw in Rusland

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

06-05-2010 - President Medvedev heeft besloten om het eerste CO2 neutrale gebouw in Rusland te gaan bouwen. Hij kwam tot dit besluit na een bezoek aan Green Lighthouse, het eerste openbare CO2 neutrale gebouw in Denemarken. Dit project laat zien dat het mogelijk is om gebouwen neer te zetten die CO2 neutraal zijn en tegelijkertijd zorgen voor voldoende daglichttoetreding, natuurlijke ventilatie met voldoende frisse lucht en een prettig binnenklimaat.

Het eerste openbare CO2 neutrale gebouw in Denemarken (Beeld Velux).

De President van de Russische Federatie Dmitri Medvedev heeft na het tweedaagse Russische staatsbezoek aan Denemarken vorige week besloten om in Rusland zijn eigen Green Lighthouse te bouwen. Dit besluit werd genomen één dag nadat de President Green Lighthouse bezocht, een Studenten Service Centrum van de Universiteit van Kopenhagen. Tijdens een vergadering van de Commissie voor Modernisering en Technologische ontwikkelingen van de Russische economie, kondigde President Medvedev het besluit aan om het eerste CO2 neutrale gebouw in Rusland te bouwen naar het voorbeeld van Green Lighthouse in Kopenhagen.

Bij het bezoek aan Green Lighthouse kreeg de Russische President Medvedev een rondleiding door de Rector Magnificus Ralf Hemmingsen, de Minister van Klimaat en Energie Lykke Friis, de CEO van de VELUX Groep, Jorgen Tang-Jensen en de CEO van COWI, Lars- Peter Sobye. President Medvedev toonde grote interesse in het idee achter het gebouw met zijn visionaire energieontwerp.

Green Lighthouse is het resultaat van een samenwerking tussen overheid en bedrijfsleven, waaronder de Universiteit van Kopenhagen, het Ministerie van Wetenschap, Technologie en Innovatie, de stad Kopenhagen, VELFAC en de VELUX Groep. De partners werkten samen met als doel het bouwen van een nieuw duurzaam kantoorgebouw met een optimale balans tussen energie-efficiëntie, visionaire architectuur, gezond binnenklimaat en goede daglichtcondities. In 2009 werd deze samenwerking bekroond met de 'Innovative Cooperation Prize' van de Deense Bouwmaterialen Industrie vanwege de uitgebreide samenwerking tussen de verschillende vakgebieden en de manier waarop zij allemaal hebben nagedacht over de CO2 neutraliteit van het gebouw, terwijl de gezondheid en het leefcomfort van de gebruikers het belangrijkste uitgangspunt bleven.

Recent Architectuur Nieuws

(02-11-2017) - Architectuurprijs in Den Haag: De Nieuwe Berlagevlag

(21-03-2017) - Open Toren Dag in Amsterdam

(20-02-2017) - Architectuur van de Lage Landen in het DAM

(13-01-2017) - Recensie: Rotterdam woont

(23-12-2016) - Expositie ontwerpen Sluishuis bij ARCAM

(23-12-2016) - Nominaties Mies van der Rohe Award 2017

(28-11-2016) - BIG / BARCODE wint competitie Sluishuis

(28-10-2016) - Expositie over architecten Schoemaker in Bronbeek

(19-01-2016) - Nieuw onderwijslandgoed voor Revius Lyceum Doorn

(19-01-2016) - Financiering Collectiegebouw Boijmans rond

(19-01-2016) - Broers Rietveld lid van Akademie van Kunsten

© Architectuur.ORG - 1999 - 2017 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook