> > Groen infodak Groothandelsgebouw

Groen infodak Groothandelsgebouw

31-05-2010 - Op zondag 6 juni opent wethouder Alexandra van Huffelen (duurzaamheid, binnenstad en buitenruimte) het groene infodak op het dakterras van Engels op het Groothandelsgebouw. Vanaf deze datum is iedereen de eerste zondag van de maand welkom voor een persoonlijk advies en een inspirerend programma over groene daken. Op 6 juni start het programma met een presentatie van diverse leveranciers van groene daken en wordt er een lezing gegeven over eetbare bloemen.

Op het dak van het Groothandelsgebouw ligt reeds een groen dak. Met subsidie van het programma Groene Daken is het dakterras van Engels verder vergroend zodat bezoekers kunnen zien wat er allemaal op een dak aan groene mogelijkheden zijn. Wethouder Van Huffelen: “Groene daken zijn een verrijking voor de stad. We beperken de wateroverlast als het extreem hard regent en de stad oogt veel groener. Bovendien is het goed voor de

luchtkwaliteit en bindt het CO2. Ik vind het fantastisch dat we op zo’n centrale plek in het centrum mensen kunnen laten ervaren wat groen in zo’n

super stedelijk gebied doet. En je hebt natuurlijk een prachtig uitzicht over de stad.” Het dakterras van Engels is een groene oase in hartje stad waar je ook buiten de zondagen van het groene infodak onder het genot van lekkere hapjes en drankjes kunt genieten van het prachtige uitzicht: het dakterras van Engels is op zomerse dagen geopend van 11.30 tot 20.30 uur. Het dakterras is te bereiken met de lift in hal A (Stationspleinzijde), 7e verdieping, volg daarna de borden. Erwin Stam (Erwin Stam Tuinstudio) is verantwoordelijk voor het ontwerp.

Op het groene infodak staan naast diverse soorten sedum- en grastoepassingen, ook geurige citrusstruiken, kruiden, groenten en eetbare bloemen in mobiele borders. Het vormt een kleurrijk en inspirerend geheel met het reeds aanwezige groene sedumdak van het Groothandelsgebouw. Stam: “Centraal in mijn ontwerp staat het beleven van groen op grote hoogte in de stad. In feite combineert het twee uitgangspunten. Enerzijds wordt getoond hoe je zelf met behulp van de verschillende sedumtoepassingen een groen dak kunt aanleggen, zoals bijvoorbeeld met kant en klare sedumcassettes of met sedummatten. Anderzijds wordt de bezoeker ook verrast door de mogelijkheden van het zelf kweken van eetbare gewassen op een dak van 40 meter hoog.”

Iedere eerste zondag van de maand wordt van 12 tot 16 uur een informatief en inspirerend programma aangeboden. De basis van het programma is persoonlijk advies over groene daken van medewerkers van het informatiepunt Duurzaam Rotterdam van de gemeente Rotterdam en persoonlijk advies over energiebesparing. Op de meeste zondagen wordt dit aangevuld met lezingen, workshops of presentaties. In de bijlage treft u het voorlopige programma.

Het Rotterdam Climate Initiative (RCI) richt zich op 50% CO2-reductie en 100% klimaatbestendigheid in 2025. Het RCI is een initiatief van de gemeente Rotterdam, het Havenbedrijf Rotterdam NV, DCMR Milieudienst Rijnmond en Deltalinqs, de koepelorganisatie van de Rotterdamse industrie. Als daadkrachtige en innovatieve klimaatstad neemt Rotterdam haar verantwoordelijkheid voor de toekomst. Door zowel de oorzaken als de gevolgen van de klimaatverandering aan te pakken, werkt Rotterdam voortvarend aan het totale klimaatdossier en is door deze unieke aanpak een inspirerend voorbeeld voor anderen. De ambities en resultaten op het gebied van klimaat, energie en water dragen bij aan een duurzame, aantrekkelijke en economisch sterke stad.

Recent Architectuur Nieuws

(02-11-2017) - Architectuurprijs in Den Haag: De Nieuwe Berlagevlag

(21-03-2017) - Open Toren Dag in Amsterdam

(20-02-2017) - Architectuur van de Lage Landen in het DAM

(13-01-2017) - Recensie: Rotterdam woont

(23-12-2016) - Expositie ontwerpen Sluishuis bij ARCAM

(23-12-2016) - Nominaties Mies van der Rohe Award 2017

(28-11-2016) - BIG / BARCODE wint competitie Sluishuis

(28-10-2016) - Expositie over architecten Schoemaker in Bronbeek

(19-01-2016) - Nieuw onderwijslandgoed voor Revius Lyceum Doorn

(19-01-2016) - Financiering Collectiegebouw Boijmans rond

(19-01-2016) - Broers Rietveld lid van Akademie van Kunsten

© Architectuur.ORG - 1999 - 2017 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook