> > Maxwan en LOLA winnen in Hannover

Maxwan en LOLA winnen in Hannover

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

15-06-2010 - In de internationale competitie HannoverCity2020+ heeft het ontwerpteam van Maxwan Architects + Urbanists en LOLA landscape architects voor het uitwerkingsgebied de Marstall te Hannover de eerste prijs behaald. Voor wat nu een parkeerplaats is, ontwerpen zij twee aantrekkelijke gebouwen met daartussen een multifunctioneel plein, dat voor uiteenlopende gebruik geschikt is gemaakt.

Het ontwerp van Marstall te Hannover. Beeld Maxwan / LOLA.

Het plan wordt nog dit jaar integraal overgenomen in het masterplan Hannover City 2020. De locatie Marstall wordt waarschijnlijk als eerste ontwikkeld, vanwege de gunstige ligging in de historische binnenstad en de ambitie om deze autoluw te maken.

De jury over het winnend ontwerp: “Maxwan en LOLA uit Rotterdam bereikten de eerste plaats in het uitwerkingsgebied Marstall dankzij het pleinontwerp en de overtuigde aansluiting van de gebouwen op de bestaande stadsblokken en zichtlijnen […] Het project levert daarmee een belangrijke bijdrage aan de binnenstedelijke ontwikkeling van de komende 10 tot 15 jaar. ”

De plaatsing van de gebouwen is bijzonder strategisch. Eén gebouw markeert de rivieroever en vervolmaakt het bestaande waterfront. Het andere gebouw verbind als een stapsteen de chique winkelstraat met het levendige uitgaansgebied aan de Marstall. Tussen de gebouwen wordt een bijzonder plein opgespannen dat de prettige maat krijgt van het Piazza Navona te Rome. Dankzij een subtiel hoogteverschil in het plein is het rondom het ene gebouw een podium voor evenementen, en aan het andere eind verdiept voor schaatsen, sport en waterpret. Dankzij een aantal verfijnde en eenvoudige ingrepen transformeert de Marstall van marginale parkeerplaats in een vanzelfsprekend en levendig plein in de binnenstad van Hannover.

Als Rotterdamse bureau voor landschapsarchitectuur onderzoekt en ontwerpt LOLA aan de permanente ontwikkeling van het Nederlandse maar ook internationale landschap, zowel in de stad als ook het platteland. In 2010 publiceert LOLA een onderzoek naar de landbouwontwikkelingsgebieden van Nederland en realiseert het een geluidslandschap langs de nieuwbouwwijk Wilgewende in Dordrecht.

Recent Architectuur Nieuws

(02-11-2017) - Architectuurprijs in Den Haag: De Nieuwe Berlagevlag

(21-03-2017) - Open Toren Dag in Amsterdam

(20-02-2017) - Architectuur van de Lage Landen in het DAM

(13-01-2017) - Recensie: Rotterdam woont

(23-12-2016) - Expositie ontwerpen Sluishuis bij ARCAM

(23-12-2016) - Nominaties Mies van der Rohe Award 2017

(28-11-2016) - BIG / BARCODE wint competitie Sluishuis

(28-10-2016) - Expositie over architecten Schoemaker in Bronbeek

(19-01-2016) - Nieuw onderwijslandgoed voor Revius Lyceum Doorn

(19-01-2016) - Financiering Collectiegebouw Boijmans rond

(19-01-2016) - Broers Rietveld lid van Akademie van Kunsten

© Architectuur.ORG - 1999 - 2017 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook