> > Debat Leve Hergebruik! in Amsterdam

Debat Leve Hergebruik! in Amsterdam

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

16-06-2010 - In aanloop naar de Dag van de Architectuur organiseert ARCAM in samenwerking met De Verdieping een interactieve avond over het hergebruik van (oude) gebouwen en gebieden in Amsterdam.

Hoe kan in en rond Amsterdam twee miljoen vierkante meter kantoorruimte leeg staan, terwijl duizenden studenten op zoek zijn naar woonruimte en startende ondernemers smachten naar betaalbare werkplaatsen? Het is een vraag waar architecten, projectontwikkelaars, ambtenaren, creatieven en krakers zich al jaren het hoofd over breken. Door de crisis en het kraakverbod is deze vraag alleen maar belangrijker geworden.

ARCAM en Leve de Leegstand (de talkshow over tijdelijke invulling, van cultuurpodium De Verdieping), organiseren een avondvullend programma om de verhalen achter leegstand en hergebruik te vertellen.

De avond start met een gesprek over de herbestemming en herontwikkeling van een specifieke locatie: Amstel III. Marlies Geijsel van het projectbureau Zuidoostlob van de gemeente Amsterdam zal hiertoe een korte introductie geven op het gebied. Vervolgens wordt het publiek uitgedaagd om mee te denken over de toekomst van Amstel III.

Na de pauze worden tijdens een paneldiscussie onder leiding van ARCAM-directeur Maarten Kloos, de tegengestelde belangen bij hergebruik en herontwikkeling besproken, en wordt gekeken naar hoe verschillende partijen nader tot elkaar kunnen komen. In het panel zitten onder anderen: Evert Verhagen (Re-use), Paul Oudeman (Kantorenloods Gemeente Amsterdam), Jaap Shouffour (hoofd Bureau Broedplaatsen), architecten Max van Aerschot en Marnix van der Meer (ZECC architecten), Bob Jansen (Lingotto) en Eisse Kalk (directeur Agora Europa).

Voorafgaand aan het debat vinden in in de middag workshops plaats waarbij jonge creatieven Amstel III intrekken en plannen maken die zij tijdens het debat inbrengen.

Informatie: ARCAM & Leve de Leegstand op dinsdag 22 juni om 20:00 uur. Locatie: Trouw de Verdieping, Wibautstraat 127, Amsterdam. Entree: €2,50. Bij aankoop van een passe-partout voor de Dag van de Architectuur is toegang tot het debat gratis. Aanmelden voor de workshop kan via deverdieping@trouwamsterdam.nl.

Recent Architectuur Nieuws

(02-11-2017) - Architectuurprijs in Den Haag: De Nieuwe Berlagevlag

(21-03-2017) - Open Toren Dag in Amsterdam

(20-02-2017) - Architectuur van de Lage Landen in het DAM

(13-01-2017) - Recensie: Rotterdam woont

(23-12-2016) - Expositie ontwerpen Sluishuis bij ARCAM

(23-12-2016) - Nominaties Mies van der Rohe Award 2017

(28-11-2016) - BIG / BARCODE wint competitie Sluishuis

(28-10-2016) - Expositie over architecten Schoemaker in Bronbeek

(19-01-2016) - Nieuw onderwijslandgoed voor Revius Lyceum Doorn

(19-01-2016) - Financiering Collectiegebouw Boijmans rond

(19-01-2016) - Broers Rietveld lid van Akademie van Kunsten

© Architectuur.ORG - 1999 - 2017 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook