> > Rietveld iPhone-applicatie gelanceerd

Rietveld iPhone-applicatie gelanceerd

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

25-06-2010 - Gisteren is het Rietveldjaar van start gegaan met de lancering van de gratis Rietveld Architecture iPhone-applicatie. Architect en meubelmaker Gerrit Rietveld heeft naast het bekende Rietveld Schröderhuis meer dan 100 gebouwen gerealiseerd in heel Nederland. Alle nog bestaande gebouwen en woonhuizen zijn vanaf nu terug te vinden met behulp van de Rietveld Architecture applicatie voor de iPhone, die gratis te downloaden is via http://itunes.com/apps/rietveld. De Rietveld Architecture iPhone-applicatie is een initiatief van het Centraal Museum Utrecht in het kader van het Rietveldjaar 2010 en is ontwikkeld door Makayama.com

Door middel van GPS worden de meest dichtstbijzijnde Rietveldgebouwen en -huizen getoond en kunnen verschillende routes langs de gebouwen in stad en provincie worden gevolgd. Het Centraal Museum heeft routes samengesteld variërend van een route door de stad Utrecht tot routes door Noord-Brabant. Elk project wordt toegelicht met een beschrijvende tekst, de adresgegevens en twee foto's: één van het gebouw zoals het er nu uitziet en één van het gebouw zoals het door Rietveld in eerste instantie is ontworpen. Onder de gebouwen bevinden zich natuurlijk het wereldberoemde Rietveld Schröderhuis in Utrecht, woon- en zomerhuizen voor particulieren, winkels, musea, bedrijven en uitbreidingswijken uit de jaren 50. De meeste gebouwen en huizen van Rietveld zijn nog steeds in gebruik. Al deze Rietveldgebouwen zijn verenigd en op de kaart gezet in deze gratis applicatie. Alle projecten kunnen ook per stad worden gerangschikt en een biografie van Rietveld is eveneens onderdeel van de applicatie.

Het Rietveldjaar is een festival met een multidisciplinair karakter om een divers publiek te interesseren voor het leven en gedachtegoed van Gerrit Rietveld. Er wordt daarom samengewerkt met verschillende partners zoals onder andere het Nederlands Filmfestival, Premsela, bewoners van Rietveldhuizen, Armando Museum, Stedelijk Museum Amsterdam, Utrecht Manifest, Dick Bruna, C-Mon & Kypski, Universiteit Utrecht, TU Delft, het Nederlands Architectuur instituut (NAi) en het van Gogh Museum. Het hoogtepunt van het Rietveldjaar wordt gevormd door de tentoonstelling Rietvelds Universum die van 20 oktober 2010 tot en met 30 januari 2011 te zien is in het Centraal Museum.

Recent Architectuur Nieuws

(02-11-2017) - Architectuurprijs in Den Haag: De Nieuwe Berlagevlag

(21-03-2017) - Open Toren Dag in Amsterdam

(20-02-2017) - Architectuur van de Lage Landen in het DAM

(13-01-2017) - Recensie: Rotterdam woont

(23-12-2016) - Expositie ontwerpen Sluishuis bij ARCAM

(23-12-2016) - Nominaties Mies van der Rohe Award 2017

(28-11-2016) - BIG / BARCODE wint competitie Sluishuis

(28-10-2016) - Expositie over architecten Schoemaker in Bronbeek

(19-01-2016) - Nieuw onderwijslandgoed voor Revius Lyceum Doorn

(19-01-2016) - Financiering Collectiegebouw Boijmans rond

(19-01-2016) - Broers Rietveld lid van Akademie van Kunsten

© Architectuur.ORG - 1999 - 2017 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook