> > Interieur kantoor Electrabel door Habes Architecten

Interieur kantoor Electrabel door Habes Architecten

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

19-10-2010 - Onlangs is het nieuwe kantoor van Electrabel in Zwolle opgeleverd. Habes Architecten maakte het interieurontwerp voor circa 17.000 m² kantoor verdeeld over negentien verdiepingen in het gebouwencomplex Voorsterpoort.

Een plattegrond (beeld: Habes Architecten)

In oktober 2008 werd Habes Architecten gekozen uit vier partijen om het nieuwe kantoor in te richten. In dit nieuwe pand zijn meerdere regionale vestigingen samengebracht. Electrabel vroeg om per verdieping een centrale plaats voor een servicepunt met kopieerapparaten, lockers en een pantry te maken. Naast werkplekken moesten er ook vergaderruimtes, een lobby en een multifunctioneel bedrijfsrestaurant komen.

Electrabel, een organisatie die gewend is aan traditionele kantoorwerkplekken, heeft met dit kantoor een belangrijke stap gezet richting een nieuwe manier van werken. Het nieuwe kantoor heeft open werkplekken en diverse bespreekruimtes voor zowel informeel, semi-formeel en formeel overleg. Maar ook door de lockers, waardoor flexwerken makkelijker wordt gemaakt omdat werknemers niet gebonden zijn aan een vaste werkplek waar hun eigen spullen staan. Verder kan er flexibel gebruikgemaakt worden van de informele werkplekken in het restaurant met koffiecorner.

Alle verdiepingen beschikken over vaste elementen: een vergaderkamer voor maximaal 12 personen, kleine overlegruimtes, werkplekken en een centraal gelegen servicecorner. Vanwege de oranje kleur is dit laatste element een heldere spil op iedere verdieping.

Naast het restaurant bevinden zich twee vergadercoupés en twee vergaderzalen. De zalen zijn te koppelen tot één zaal om zo een ruimte te scheppen die geschikt is voor 40 personen.

Half september hebben de ongeveer 600 medewerkers van de grootste energiemaatschappij van Nederland het nieuwe kantoor betrokken.

Habes Architecten was eerder verantwoordelijk voor onder andere het interieurontwerp van: Kamer van Koophandel (Amsterdam), woningcorporatie Ymere (Amsterdam, havengebouw), IBM hoofdkantoor en backoffice (Amsterdam) en Rabobank (Zaltbommel en Arnhem).

Recent Architectuur Nieuws

(21-03-2017) - Open Toren Dag in Amsterdam

(20-02-2017) - Architectuur van de Lage Landen in het DAM

(13-01-2017) - Recensie: Rotterdam woont

(23-12-2016) - Expositie ontwerpen Sluishuis bij ARCAM

(23-12-2016) - Nominaties Mies van der Rohe Award 2017

(28-11-2016) - BIG / BARCODE wint competitie Sluishuis

(28-10-2016) - Expositie over architecten Schoemaker in Bronbeek

(19-01-2016) - Nieuw onderwijslandgoed voor Revius Lyceum Doorn

(19-01-2016) - Financiering Collectiegebouw Boijmans rond

(19-01-2016) - Broers Rietveld lid van Akademie van Kunsten

(12-01-2016) - Kraaijvanger ontwerpt kantoor Rabobank Gouwestreek

© Architectuur.ORG - 1999 - 2017 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook