> > NAi lanceert Studio for Unsolicited Architecture

NAi lanceert Studio for Unsolicited Architecture

22-10-2010 - Gisteravond lanceerde het Nederlands Architectuurinstituut (NAi) in de Dépendance van het Schieblock de Studio for Unsolicited Architecture (SUA). In deze Studio krijgen goede ontwerpideeën de kans uitgevoerd te worden.

Te veel goede plannen, die de maatschappij centraal stellen, blijven nu op de plank liggen, signaleerde het NAi en zag een rol weggelegd voor een bemiddelende partij. De Studio koppelt de ontwerper direct aan vertegenwoordigers uit de financiële, commerciële, juridische of bestuurlijke wereld. Maar de Studio ondersteunt ook door een actieve lobby te starten, media-aandacht te vragen of door bij te dragen aan de aanscherping van het concept van het plan. Daarnaast organiseert de Studio met regelmaat presentaties, debatten en workshops.

De lancering van de Studio werd gemarkeerd door een bijeenkomst waar Rocco Reukema (2by4 Architects), Ronald Rietveld (Rietveld Landscape) en Jago van Bergen (VanBergenKolpa architecten) hun plan presenteerden. Deze plannen werden vervolgens beoordeeld door een panel, bestaande uit sociologe Anne Hemker, beleidmaker Henk Ovink (VROM) en stedenbouwkundige Bart Schrijnen. Het panel legde de ontwerpers regelmatig het vuur aan de schenen, maar gaf ook concrete tips en namen van mogelijke partners. Te veel waardevolle ontwerpideeën blijven nu onuitgevoerd omdat het economisch rendement niet meteen zichtbaar is. Door kansrijke projecten te adopteren, brengt de Studio de plannen een grote stap verder richting realisatie. Studio for Unsolicited Architecture brengt zo ontwerpers, beleidsmakers en de bouwwereld samen voor een beter georganiseerde wereld.

De Studio for Unsolicited Architecture is gevestigd in het Schieblock, het stadslaboratorium van Rotterdam. Midden in het creatieve hart van cultureel Rotterdam biedt de Studio alle partners een fysieke plek waar ontmoeting, dialoog en uitwisseling centraal staan.

Recent Architectuur Nieuws

(02-11-2017) - Architectuurprijs in Den Haag: De Nieuwe Berlagevlag

(21-03-2017) - Open Toren Dag in Amsterdam

(20-02-2017) - Architectuur van de Lage Landen in het DAM

(13-01-2017) - Recensie: Rotterdam woont

(23-12-2016) - Expositie ontwerpen Sluishuis bij ARCAM

(23-12-2016) - Nominaties Mies van der Rohe Award 2017

(28-11-2016) - BIG / BARCODE wint competitie Sluishuis

(28-10-2016) - Expositie over architecten Schoemaker in Bronbeek

(19-01-2016) - Nieuw onderwijslandgoed voor Revius Lyceum Doorn

(19-01-2016) - Financiering Collectiegebouw Boijmans rond

(19-01-2016) - Broers Rietveld lid van Akademie van Kunsten

© Architectuur.ORG - 1999 - 2017 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook