> > Happy Street van Körmeling winnaar Golden Eye

Happy Street van Körmeling winnaar Golden Eye

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

24-10-2010 - Gisteren werden tijdens de feestelijke Awardshow in Muziekgebouw Frits Philips in Eindhoven de 17 Dutch Design Awards (DDA) ten overstaan van een internationaal vakpubliek uitgereikt. John Körmeling kreeg voor het Nederlandse expopaviljoen Happy Street The Golden Eye 2010.

Happy Street op de World Expo in Shanghai van John Körmeling (foto's door Bart van Hoek).

Tevens werden de speciale prijzen, waaronder de Rado Young Designer Award (aanmoedigingsprijs jong talent), de Beste Opdrachtgever Award, de BNO – Piet Zwart Life Time Achievement Award, de Design & Duurzaamheid Prijs (Gemeente Eindhoven) en de Toon van Tuijl Designprijs uitgereikt.

The Golden Eye, de prijs voor de beste Nederlandse vormgeving, werd door de internationale jury toegekend aan John Körmeling. Uit een veld van meer dan 700 deelnemers en 70 finalisten was het werk Happy Street (Nederlands Paviljoen op de World Expo 2010 in Shanghai) ‘the best of the best’. De internationale jury zei het volgende over het bekroonde werk: “Happy Street is een conceptueel sterke vertegenwoordiger van Dutch Design. Het is zowel architectonisch als grafisch en is daardoor een combinatie van media. Dit is een gedurfd tentoonstellingsontwerp; het bewijst bovendien dat de Nederlanders toch gevoel voor humor hebben.”

De ontwerpen van alle finalisten en winnaars worden tijdens de Dutch Design Week geëxposeerd in de Brainport Greenhouse. Daar wordt op 30 oktober om 17.00 u. ook de winnaar van de DDA Publieksprijs bekendgemaakt. Hierna zal de tentoonstelling internationaal gaan reizen.

De internationale jury onder leiding van Frans Timmermans over de inzendingen: "De inzendingen bewezen opnieuw dat Dutch Design niet alleen artistiek en geïnspireerd is maar ook praktisch. Het lijkt erop dat de ontwerpers als gevolg van de crisis concrete toepassingen van hun ideeën hebben ingestuurd. De jury was bijzonder enthousiast over de mix van benaderingen die in de ingezonden werken tot uiting kwam; deze inzendingen toonden een waarheidsgetrouwe afspiegeling van de samenleving en gaven blijk van het vermogen om design op innovatieve wijze toe te passen. Bovendien hielden ze ons een spiegel voor over wie we zijn, waar we zijn en hoe ruimdenkend we als mens zijn. En de inzendingen bevestigden dat we wel degelijk een gevoel voor humor hebben. De jury was verrast door de hoge kwaliteit van de inzendingen in een breed spectrum van onderwerpen. Na overleg heeft de jury besloten geen prijs uit te reiken in de categorie ‘beste product mode, sieraden en accessoires’. De inzendingen in deze categorie voldeden niet aan de standaard van de Dutch Design Awards, aldus de internationale jury. Dat gezegd hebbende, de Dutch Design Awards beogen de innovatieve kracht en de kwaliteit van Dutch Design op mondiaal niveau te tonen en op een hoger plan te brengen – en dat is iets wat de jury vandaag zeker heeft gezien.”

Behalve de Golden Eye voor John Körmeling’s Happy Street, werden er nog meer prijzen uitgereikt. De Rado Young Designer Award werd gewonnen door Iris van Herpen. Design Awards gingen verder naar Studio Roelof Mulder & bureau Ira Koer voor de Universiteitsbibliotheek Amsterdam (beste interieur privaat), Architectenbureau Koen van Velsen voor Revalidatiecentrum Groot Klimmendaal (beste interieur commercieel) en Merkx + Girod en Hans van Heeswijk architecten voor de Hermitage in Amsterdam (beste interieur cultureel).

Recent Architectuur Nieuws

(19-02-2018) - Prijsuitreiking Nieuwe Berlagevlag

(02-11-2017) - Architectuurprijs in Den Haag: De Nieuwe Berlagevlag

(21-03-2017) - Open Toren Dag in Amsterdam

(20-02-2017) - Architectuur van de Lage Landen in het DAM

(13-01-2017) - Recensie: Rotterdam woont

(23-12-2016) - Expositie ontwerpen Sluishuis bij ARCAM

(23-12-2016) - Nominaties Mies van der Rohe Award 2017

(28-11-2016) - BIG / BARCODE wint competitie Sluishuis

(28-10-2016) - Expositie over architecten Schoemaker in Bronbeek

(19-01-2016) - Nieuw onderwijslandgoed voor Revius Lyceum Doorn

(19-01-2016) - Financiering Collectiegebouw Boijmans rond

© Architectuur.ORG - 1999 - 2019 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook