> > UN Studio wint competitie universiteit Singapore

UN Studio wint competitie universiteit Singapore

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

25-11-2010 - Het samenwerkingsverband van UNStudio en DP Architects is geselecteerd uit een shortlist van vijf architectenbureaus om Plot A van de Singapore Universiteit van Technologie en Design campus (SUTD) te ontwerpen.

SUTD komt op een terrein van 76.846 m² en ligt dicht bij het Changi Airport - het grootste vliegveld van Singapore - en de Changi Business Park.

De Singapore Universiteit van Technologie en Design biedt vier belangrijke academische pijlers: Architectuur en Sustainable Design (ASD), Engineering Product Development (EPD), Engineering Systems and Design (ESD) en Information Systems Technology and Design (ISTD).

Het ontwerp van UNStudio weerspiegelt rechtstreeks de organisatie van SUTD. De campus is georganiseerd op vier kwadranten aan twee hoofdassen. Het ontwerp voor SUTD zal de interdisciplinaire interactie tussen deze vier pijlers van de universiteit vergemakkelijken. SUTD moet een campus worden die 24 uur per dag en 7 dagen in de week open is. Het moet een open en transparant forum worden voor alumni, studenten en docenten.

Ben van Berkel: "Het belangrijkste doel van het ontwerp voor de Universiteit van Technologie en Design in Singapore was om een campus te ontwerpen die zowel lesgeven en leren in een open en transparante wijze mogelijk maakt. Het netwerk van horizontale, verticale en diagonale doorkijkjes binnen de dubbele kwadrant organisatie van de campus zorgt ervoor dat professoren, studenten en medewerkers elkaar zien, met elkaar communiceren via een netwerk van grensovergangen, de presentatie van mogelijkheden voor continue interactie en uitwisseling."

SUTD wil een Green Mark platinum waardering behalen. Om dit te bereiken is rekening gehouden met de oriëntatie van de gebouwen wat betreft zon en wind en de mogelijkheden voor natuurlijke ventilatie en daglicht.

De campus wordt in twee fasen gerealiseerd. Fase 1 omvat 88.000 m², fase 2 is 125.000 m² groot. Arup is als constructeur bij het project betrokken.

UNStudio werkt aan diverse ontwerpen in Azië, waaronder projecten China, Korea en Taiwan. UNStudio heeft een vestiging in Shanghai. Het grootste project van het architectenbureau is Raffles City in Hangzhou (China).

Recent Architectuur Nieuws

(02-11-2017) - Architectuurprijs in Den Haag: De Nieuwe Berlagevlag

(21-03-2017) - Open Toren Dag in Amsterdam

(20-02-2017) - Architectuur van de Lage Landen in het DAM

(13-01-2017) - Recensie: Rotterdam woont

(23-12-2016) - Expositie ontwerpen Sluishuis bij ARCAM

(23-12-2016) - Nominaties Mies van der Rohe Award 2017

(28-11-2016) - BIG / BARCODE wint competitie Sluishuis

(28-10-2016) - Expositie over architecten Schoemaker in Bronbeek

(19-01-2016) - Nieuw onderwijslandgoed voor Revius Lyceum Doorn

(19-01-2016) - Financiering Collectiegebouw Boijmans rond

(19-01-2016) - Broers Rietveld lid van Akademie van Kunsten

© Architectuur.ORG - 1999 - 2017 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook