> > Zuidoost pleit voor behoud flat Kleiburg

Zuidoost pleit voor behoud flat Kleiburg

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

12-01-2011 - Onlangs werd bekend dat Woningstichting Rochdale financieel geen mogelijkheden ziet om de flat Kleiburg te herontwikkelen. Stadsdeel Zuidoost pleit echter voor het behoud van Kleiburg.

Sinds 1992 werken Stadsdeel Zuidoost, Rochdale en Gemeente Amsterdam samen aan de vernieuwing van de Bijlmermeer. In december 2009 committeerden Woningstichting Rochdale, Gemeente Amsterdam en Stadsdeel Zuidoost zich middels een intentieverklaring voor het behoud van Kleiburg als onderdeel van het `Bijlmermuseum'. Twee delen van de flat zouden op een ambitieuze wijze worden gerenoveerd en getransformeerd. Verder zou een deel worden gesloopt en een deel beschikbaar worden gesteld voor de sociale huursector, waarbij de voorkeur uitging naar huisvesting voor studenten.

Rochdale heeft nu het voornemen om Kleiburg te slopen tenzij een initiatiefnemer zich meldt die de ontwikkeling van Kleiburg kan realiseren. Ten aanzien van het voornemen van Rochdale om de flat Kleiburg te slopen, heeft Stadsdeel Zuidoost aan Rochdale een vragenlijst voorgelegd om er zeker van te zijn dat er alles aan is gedaan, wat redelijkerwijs mogelijk is, om de flat te behouden. Een van de vragen betreft de mogelijkheid om andere partijen bereid te vinden risicodragend te investeren. Stadsdeel Zuidoost juicht dan ook toe dat Rochdale open staat voor marktpartijen die perspectief zien in Kleiburg. Voor de ontwikkeling van Kleiburg hanteert Stadsdeel Zuidoost een aantal randvoorwaarden. In het algemeen komt het erop neer dat de ontwikkeling van de flat bijdraagt aan een aanzienlijke versterking van de buurt. Zo zal de ontwikkeling van Kleiburg erop gericht moeten zijn dat de flat in ieder geval de komende 25 jaar een toekomst krijgt.

Naar verwachting zijn de vragen van Stadsdeel Zuidoost eind maart beantwoord. De leden van de raadscommissie Ruimtelijke Ontwikkeling, Verkeer en Beheer, die op donderdag 13 januari aan staande vergadert, hebben een overzicht van de gestelde vragen ontvangen. De komende tijd zullen Stadsdeel Zuidoost en Rochdale gezamenlijk onderzoeken of en welke initiatiefnemers in staat zijn een risicodragende investering te doen voor de ontwikkeling van de flat Kleiburg. Voor de zomer moet duidelijk zijn of de flat kan worden behouden.niet verslechtert.

Recent Architectuur Nieuws

(02-11-2017) - Architectuurprijs in Den Haag: De Nieuwe Berlagevlag

(21-03-2017) - Open Toren Dag in Amsterdam

(20-02-2017) - Architectuur van de Lage Landen in het DAM

(13-01-2017) - Recensie: Rotterdam woont

(23-12-2016) - Expositie ontwerpen Sluishuis bij ARCAM

(23-12-2016) - Nominaties Mies van der Rohe Award 2017

(28-11-2016) - BIG / BARCODE wint competitie Sluishuis

(28-10-2016) - Expositie over architecten Schoemaker in Bronbeek

(19-01-2016) - Nieuw onderwijslandgoed voor Revius Lyceum Doorn

(19-01-2016) - Financiering Collectiegebouw Boijmans rond

(19-01-2016) - Broers Rietveld lid van Akademie van Kunsten

© Architectuur.ORG - 1999 - 2017 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook