> > Villa Vals van SeARCH en CMA wint Wallpaper Award

Villa Vals van SeARCH en CMA wint Wallpaper Award

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

13-01-2011 - De Villa Vals, een ontwerp van architecten Bjarne Mastenbroek (SeARCH) en Christian Müller (CMA) wint de Wallpaper Design Award 2011 in de categorie "Best new private house".

Vijf beelden van Villa Vals in de Zwitserse Alpen: een foto in de sneeuw, een schets, het gevelaanzicht, een doorsnede en de situatie met verbinding naar de oude schuur.

Het ontwerp van Mastenbroek en Müller wordt geroemd om het ongewone duurzame ontwerp van een villa in de berg. Genomineerd voor deze categorie waren verder Villa Metamorphosis (VS) van Ben Ryuki Miyagi, Grécia House (Brazilië) door Isay Weinfeld, Townhouse (Zweden) door Elding Oscarson en White O House in Chili door Toyo Ito & Associates.

De door SeARCH en CMA ontworpen vakantiewoning ligt naast de beroemde Thermen van architect Peter Zumthor. De opdrachtgever wilde niet dat de woning het uitzicht van de Thermen zou verstoren. De woning ligt daarom geheel in een steile berghelling. Een patio zorgt voor voldoende daglicht. De entree is in een nabijgelegen schuur die via een tunnel met de woning is verbonden. De villa kan overigens worden gehuurd via onderstaande website.

Het Rolex Learning Center van SANAA won de prijs in de categorie "Best new public building". Genomineerden voor deze categorie waren het paviljoen van het Verenigd Koninkrijk, Shanghai Expo 2010, China door Heatherwick Studio, MAS Museum in Antwerpen door Neutelings Riedijk, het MAXXI Museum of the XXI Century Arts, Italy, door Zaha Hadid en 1111 Lincoln Road, Miami door Herzog & de Meuron.

La Réserve Ramatuelle, nabij Saint-Tropez door Jean-Michel Wilmotte won de prijs in de categorie "Best new hotel". Genomineerd waren het Le Gray, Beirut door Gordon Campbell Gray, Kevin Dash en Mary Fox Linton, Mandarin Oriental in Barcelona, door Patricia Urquiola, Carlos Ferrater en Juan Trias de Besk, het Mamilla Hotel, Jerusalem door Piero Lissoni en Moshe Safdie en The Augustine, Praag door Omicron-K, RDD en Olga Polizzi.

De Wallpaper Awards zijn een initiatief van het gelijknamige tijdschrift voor ontwerp, interieur, mode, kunst en lifestyle. Er zijn prijzen in 11 categorieën variërend van "Life-enhancer of the year", dit jaar voor de iPad van Apple tot "Best city", voor het door modderstromen geteisterde Rio de Janeiro.

Recent Architectuur Nieuws

(02-11-2017) - Architectuurprijs in Den Haag: De Nieuwe Berlagevlag

(21-03-2017) - Open Toren Dag in Amsterdam

(20-02-2017) - Architectuur van de Lage Landen in het DAM

(13-01-2017) - Recensie: Rotterdam woont

(23-12-2016) - Expositie ontwerpen Sluishuis bij ARCAM

(23-12-2016) - Nominaties Mies van der Rohe Award 2017

(28-11-2016) - BIG / BARCODE wint competitie Sluishuis

(28-10-2016) - Expositie over architecten Schoemaker in Bronbeek

(19-01-2016) - Nieuw onderwijslandgoed voor Revius Lyceum Doorn

(19-01-2016) - Financiering Collectiegebouw Boijmans rond

(19-01-2016) - Broers Rietveld lid van Akademie van Kunsten

© Architectuur.ORG - 1999 - 2017 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook