> > Overeenkomst bouw Noorderhaven in Zutphen

Overeenkomst bouw Noorderhaven in Zutphen

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

18-03-2011 - Vandaag worden de overeenkomsten voor de ontwikkeling van Noorderhaven getekend. Noorderhaven is een door KCAP Architects&Planners ontworpen stedenbouwkundig plan aan de IJssel in Zutphen.

Met het tekenen van de overeenkomsten wordt de samenwerking tussen de gemeente Zutphen, Woonbedrijf ieder1, de bewonerscommissie Marswegkwartier en de combinatie Heijmans Vastgoed en Proper-Stok bevestigd. Het gaat om 4 overeenkomsten. De samenwerkingsovereenkomst tussen Proper-Stok en de Gemeente Zutphen voor de ontwikkeling van circa 1.000 woningen en de maatschappelijke en commerciële voorzieningen in het Noorderhaven gebied. De samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente Zutphen en Woonbedrijf ieder1 voor 191 woningen in Noorderhaven, ter compensatie van de woningen die komen te vervallen in het Marswegkwartier. Voor de bouw en ontwikkeling van die 191 woningen wordt tevens een samenwerkingsovereenkomst getekend tussen Proper-Stok en Woonbedrijf ieder1. Tot slot wordt de overeenkomst tussen ieder1 en de bewonerscommissie Marswegkwartier getekend over de herhuisvesting van de huidige bewoners van het Marswegkwartier.

KCAP is verantwoordelijk voor het stedenbouwkundig plan en in samenwerking met Lodewijk Baljon voor het landschapsplan. Tevens is KCAP de supervisor van de gebiedsontwikkeling.

Noorderhaven, een voormalig industrieterrein, wordt getransformeerd naar een hoogwaardig, divers en levendig centrumstedelijk milieu om in te wonen, werken en te verblijven. “Noorderhaven wordt een nieuwe stadse buurt die met de binnenstad Zutphen, de IJssel en de stationsomgeving een symbiotisch geheel vormt. Vernieuwend, met een “couleur locale” en een wervende architectuur en stedenbouw,” zegt Ruurd Gietema, stedenbouwkundige en partner van KCAP.

Het plangebied wordt herontwikkeld voor ruim 2.500 nieuwe bewoners en biedt ruimte aan circa 1.000 woningen, kantoren, kleinschalige bedrijfsruimten, detailhandelprogramma, scholen en culturele voorzieningen. Daarnaast komen er twee nieuwe spooronderdoorgangen en een divers raamwerk van openbare ruimte met straten, pleinen, parken en een haven die het plangebied moeten verbinden met de stad en de IJssel.

Eind 2011 zal worden begonnen met de voorbereidingen voor de bouw van het eerste deel van de ontwikkeling.

Recent Architectuur Nieuws

(02-11-2017) - Architectuurprijs in Den Haag: De Nieuwe Berlagevlag

(21-03-2017) - Open Toren Dag in Amsterdam

(20-02-2017) - Architectuur van de Lage Landen in het DAM

(13-01-2017) - Recensie: Rotterdam woont

(23-12-2016) - Expositie ontwerpen Sluishuis bij ARCAM

(23-12-2016) - Nominaties Mies van der Rohe Award 2017

(28-11-2016) - BIG / BARCODE wint competitie Sluishuis

(28-10-2016) - Expositie over architecten Schoemaker in Bronbeek

(19-01-2016) - Nieuw onderwijslandgoed voor Revius Lyceum Doorn

(19-01-2016) - Financiering Collectiegebouw Boijmans rond

(19-01-2016) - Broers Rietveld lid van Akademie van Kunsten

© Architectuur.ORG - 1999 - 2017 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook