> > Kantoor Bergopwaarts geopend

Kantoor Bergopwaarts geopend

31-03-2011 - Het nieuwe kantoor van woningbouwvereniging Bergopwaarts is op 25 maart 2011 officieel geopend. Van aken architecten maakte het ontwerp voor het gebouw en het interieur.

Het kantoorgebouw staat op een driehoekig perceel. Het heeft zelf de vorm van een afgeronde driehoek. De positionering van de verschillende ruimten in het gebouw en de oriëntatie van de raamopeningen zorgen voor een aangenaam binnenklimaat. De werkplekken zijn gepositioneerd aan de noordzijde van het pand, zodat er sprake is van gelijkmatige daglichttoetreding. Gebruik van traditionele koel- en verwarmingssystemen en kunstlicht blijft zo beperkt.

Aan de zuid-, west- en oostgevel is zonwering toegepast die bestaat uit glazen lamellen in series van tien. Deze worden automatisch bijgestuurd, zodat er geen directe zoninstraling is. In de vloeren is betonkernactivering toegepast voor verwarming en koeling van het gebouw.

De toegepaste materialen zijn zo min mogelijk milieubelastend. Er is gebruikgemaakt van verduurzaamd hout, baksteen en glas. De gevels zijn opgetrokken uit geglazuurde groene baksteen.

Een driehoekig atrium met een lichtkap bestaande uit dichte en glazen vlakken zorgt voor optimale daglichttoetreding. De witte binnengevels bevorderen de reflectie, zodat ook op de dieper gelegen werkplekken voldoende daglicht aanwezig is.

Glazen binnenwanden zorgen voor transparantie in het gebouw. Deze wanden zijn, net als de stalen systeemwanden, demontabel, zodat ze zonder beschadiging kunnen worden verplaatst of hergebruikt. Verder zijn duurzame materialen zoals recyclebaar meubilair, bamboe parketvloeren en gerecycled tapijt in het interieur toegepast.

Chris Theuws, directeurbestuurder woningbouwvereniging Bergopwaarts zegt over het nieuwe pand: “Het ontwerp van van aken architecten heeft onze verwachtingen waargemaakt. Met ons nieuwe pand laten we zien wat we zijn: een transparante woningbouwvereniging. De indeling van het pand voorziet in een efficiënte en prettige werkomgeving. En de huiselijke uitstraling zorgt ervoor dat klanten zich hier thuis voelen.”

Projectinformatie: Kantoor Bergopwaarts / Locatie: Dunantweg 10, Deurne (Poort van Deurne) / Opdrachtgever: woningbouwvereniging Bergopwaarts / Architect: van aken architecten (Projectarchitect: Branka Vuksanovic) / Adviseur constructies: Bolwerk Weekers, Deurne / Aannemer: Coopmans Lutters| Bouw / Brutovloeroppervlak: 2.500 m² / Oplevering: december 2010

Recent Architectuur Nieuws

(21-03-2017) - Open Toren Dag in Amsterdam

(20-02-2017) - Architectuur van de Lage Landen in het DAM

(13-01-2017) - Recensie: Rotterdam woont

(23-12-2016) - Expositie ontwerpen Sluishuis bij ARCAM

(23-12-2016) - Nominaties Mies van der Rohe Award 2017

(28-11-2016) - BIG / BARCODE wint competitie Sluishuis

(28-10-2016) - Expositie over architecten Schoemaker in Bronbeek

(19-01-2016) - Nieuw onderwijslandgoed voor Revius Lyceum Doorn

(19-01-2016) - Financiering Collectiegebouw Boijmans rond

(19-01-2016) - Broers Rietveld lid van Akademie van Kunsten

(12-01-2016) - Kraaijvanger ontwerpt kantoor Rabobank Gouwestreek

© Architectuur.ORG - 1999 - 2017 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook