> > KCAP sluit zich aan bij Dutch Design Workspace

KCAP sluit zich aan bij Dutch Design Workspace

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

23-04-2011 - KCAP Architects&Planners sluit zich aan bij het incubator programma van de Dutch Design Workspace (DDWS) in Shanghai. Eerder sloten MVRDV, het multidisciplinaire ontwerpbureau Five Spice en museumontwerper NorthernLight zich aan bij DDWS.

DDWS ontwikkelt zich als het Nederlandse creatieve platform in China. Sinds de opening in september 2010 zijn nieuwe samenwerkingen en initiatieven gevormd om de Nederlandse creatieve industrie te ondersteunen in een globaal verband. Het DDWS creatieve industrie incubator programma is gesubsidieerd door Dutch Design Fashion Architecture. DutchDFA is een vierjarig crosssectoraal programma dat internationalisering van design, mode en architectuur in China, Duitsland en India bevordert en waarbij krachtenbundeling van partijen in binnen- en buitenland centraal staat.

KCAP Architects&Planners is een ontwerppraktijk dat zich specialiseert in duurzame architectuur en flexibele stedenbouw en zal haar kantoor opening bij Dutch Design Workspace op 12 mei 2011 vieren in aanwezigheid van Maxime Verhagen, de Minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, viceminister-president. Op dezelfde dag zal de lancering van de Dutch Design in China Yearbook 2011 plaatsvinden.

Directeur van Internationale projecten van KCAP, Markus Appenzeller: "KCAP werkt al sinds 10 jaar in China. In de afgelopen jaren is het aantal commissies dat we hebben kunnen waarborgen , toegenomen. Het aantal projecten en klanten maken het een logische stap voor een kantoor in China. Op deze manier kunnen wij onze netwerken beter onderhouden en is het veel makkelijker om onze Chinese klanten te benaderen. Momenteel zijn wij betrokken bij ongeveer 10 projecten die worden uitgevoerd in China. In stedelijk ontwerp variëert dat van een regeneratie-strategie voor een groot onderdeel van een van de centra in Shenzhen, een master plan voor het CBD Core in Beijing tot masterplannen voor gemengd gebruik in Shenyang. Op het gebied van architectuur werkt KCAP aan een reeks opdrachten voor gemengd gebruik complexen met inbegrip van huisvesting, retail- en gemeenschappelijke voorzieningen, grootschalige hotel en commerciële complexen, maar ook klein schalig architectuur voor villa type kantoren rond Shanghai. Daarnaast werkt de praktijk ook aan een aantal landschappelijke ontwerpen voor zowel masterplannen als architectuur projecten.”

bron: Dutch Design Workspace

Recent Architectuur Nieuws

(02-11-2017) - Architectuurprijs in Den Haag: De Nieuwe Berlagevlag

(21-03-2017) - Open Toren Dag in Amsterdam

(20-02-2017) - Architectuur van de Lage Landen in het DAM

(13-01-2017) - Recensie: Rotterdam woont

(23-12-2016) - Expositie ontwerpen Sluishuis bij ARCAM

(23-12-2016) - Nominaties Mies van der Rohe Award 2017

(28-11-2016) - BIG / BARCODE wint competitie Sluishuis

(28-10-2016) - Expositie over architecten Schoemaker in Bronbeek

(19-01-2016) - Nieuw onderwijslandgoed voor Revius Lyceum Doorn

(19-01-2016) - Financiering Collectiegebouw Boijmans rond

(19-01-2016) - Broers Rietveld lid van Akademie van Kunsten

© Architectuur.ORG - 1999 - 2017 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook