> > Kempe Thill wint competitie Neue Vahr Bremen

Kempe Thill wint competitie Neue Vahr Bremen

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

08-06-2011 - Het Rotterdamse architectenbureau Atelier Kempe Thill heeft de woningbouwwedstrijd „ungewöhnlich wohnen“ in de wijk Neue Vahr in Bremen gewonnen. De prijsvraag was georganiseerd door de lokale woningbouwvereniging GEWOBA.

Impressies en maquettes van de inzending door Atelier Kempe Thill (beeld: Atelier Kempe Thill)

De opgave van de wedstrijd bestond uit het vinden van innovatieve strategieën om binnen de beperkte budgetten voor sociale huisvesting tot een nieuwe aantrekkelijke woonkwaliteit te komen. De woningbouwwedstrijd vroeg om woningplannen voor in totaal vijf locaties in de stad Bremen. In de laatste ronde waren vijftien architectenbureaus over, drie per locatie. Atelier Kempe Thill won van as2 architekten schomers . schürmann en Gruppe OMP Architekten, beiden uit Bremen. De andere locaties zijn gewonnen door Spengler Wiescholek Architekten uit Hamburg, Brandlhuber+, BAR Architekten en LIN Finn Geipel. De laatste drie bureaus komen uit Berlijn.

De woningbouw komt aan de Undeloher Straße in de wijk Neue Vahr. Deze wijk werd in de jaren zestig ontwikkeld en staat bekend om de waaiervormige woontoren van architect Alvar Aalto.

Het project bestaat uit een appartementengebouw voor gezinnen en singles inclusief een parkeergarage. Kenmerken van het appartmenentenblok zijn compactheid, energie-efficiëntie en een kostenefficiënte ontsluiting.

Binnen een flexibele bouwstructuur kunnen woningen in verschillende grootte worden gerealiseerd. Een stapeling van gezinswoningen en lofts voor singles met verschillende individuele buitenruimtes liggen rondom de centrale ontsluitingszone. Deze bestaat uit een 9 meter hoge centrale hal en een gemeenschappelijk tuin boven deze hal.

Het project wordt gerealiseerd onder inzet van industriële bouwmethodieken. Het gebouw wordt voorzien van een vol glazen gevel met grote schuifpuien. Aan de atriumzijde krijgen de woningen houten gevels.

Recent Architectuur Nieuws

(21-03-2017) - Open Toren Dag in Amsterdam

(20-02-2017) - Architectuur van de Lage Landen in het DAM

(13-01-2017) - Recensie: Rotterdam woont

(23-12-2016) - Expositie ontwerpen Sluishuis bij ARCAM

(23-12-2016) - Nominaties Mies van der Rohe Award 2017

(28-11-2016) - BIG / BARCODE wint competitie Sluishuis

(28-10-2016) - Expositie over architecten Schoemaker in Bronbeek

(19-01-2016) - Nieuw onderwijslandgoed voor Revius Lyceum Doorn

(19-01-2016) - Financiering Collectiegebouw Boijmans rond

(19-01-2016) - Broers Rietveld lid van Akademie van Kunsten

(12-01-2016) - Kraaijvanger ontwerpt kantoor Rabobank Gouwestreek

© Architectuur.ORG - 1999 - 2017 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook