> > Hoofdkantoor PGGM door Josep Lluís Matteo

Hoofdkantoor PGGM door Josep Lluís Matteo

17-06-2011 - Het hoofdkantoor van het PGGM pensioenfonds in Zeist is ingrijpend verbouwd. Het ontworpen is van de Catalaanse architect Josep Lluís Mateo (Mateo Arquitectura).

Het bestaande gebouw is uitgebreid met een nieuwe vleugel met hoofdentree. De entreehal heeft een grote vide, roltrappen en helemaal aan de achterzijde, liften. Boven de entree kraagt een groot, dicht, volume uit met cortenstalen gevels. Hierin bevindt zich het auditorium. De rest van de nieuwbouw heeft gevels in glas en rostvaststaal. Voor de langsgevel aan de zuidkant hangt een houten scherm.

De omgeving van het gebouw is vrijgemaakt voor de bouw van een 25.000 m² grote ondergrondse parkeergarage. Bovenop de garage is een park gerealiseerd.

In de grote binnenplaats zijn loopbruggen gemaakt om de interne logistiek van het pand te verbeteren. De gevels bestaan hier uit spiegelglas en roestvaststaal.

Het 25.000 m² grote pand kreeg een geheel nieuw interieur en ventilatiesysteem. Het gehele project heeft 64 miljoen euro gekost.

Recent Architectuur Nieuws

(21-03-2017) - Open Toren Dag in Amsterdam

(20-02-2017) - Architectuur van de Lage Landen in het DAM

(13-01-2017) - Recensie: Rotterdam woont

(23-12-2016) - Expositie ontwerpen Sluishuis bij ARCAM

(23-12-2016) - Nominaties Mies van der Rohe Award 2017

(28-11-2016) - BIG / BARCODE wint competitie Sluishuis

(28-10-2016) - Expositie over architecten Schoemaker in Bronbeek

(19-01-2016) - Nieuw onderwijslandgoed voor Revius Lyceum Doorn

(19-01-2016) - Financiering Collectiegebouw Boijmans rond

(19-01-2016) - Broers Rietveld lid van Akademie van Kunsten

(12-01-2016) - Kraaijvanger ontwerpt kantoor Rabobank Gouwestreek

© Architectuur.ORG - 1999 - 2017 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook